Lautapelikahvila kasvoi vanhoista tiloistaan ulos – "Viikonloppuisin tuntuu, että täälläkin loppuu tila"

Lautapelit elävät ja voivat hyvin. Uusiin tiloihin muutanut Lautapelikahvila Taverna on arki-iltana puolillaan.

– Normaalisti on enemmän porukkaa, toteaa asiakaspalvelija tiskillä.

Arkipäivinä kävijöitä on tyypillisesti 35–40. Lauantai-illat ovat ruuhkaisimpia.

Asiakkaat ovat myös uskollisia: kahvilaan tullaan isolla porukalla ja siellä viihdytään tunteja kerrallaan.

Lautapelikahvilan yrittäjät Viivi Harra ja Jani Mikkonen sanovat, että kahvila kasvoi ulos vanhoista tiloistaan.

– Viikon pelivuorot alkoivat olla jatkuvasti täynnä. Siksi päätimme näin nopeasti lähteä muuttamaan. Tavernahan täytti vasta vastikään 3 vuotta. Päätös oli kuitenkin hyvä, kertoo Mikkonen.

– Välillä viikonloppuisin tuntuu, että täälläkin loppuu tila, sanoo Harra.

– On ollut ilo huomata, että uusi sijainti on aiempaa otollisempi ohikulkijoille. Ihmisiä tulee aiempaa enemmän käymään ja katselemaan, että mikäs tämä on, kertoo Mikkonen.

Uudet tilat ovat aiempia kaksi kertaa isommat ja sijaitsevat keskeisemmällä paikalla. Omistajat ovat pyrkineet pitämään kiinni linjastaan, ettei pitkienkään pelien pelaajia jouduta hoputtamaan ovelle.

– Emme ole nähneet siihen mitään erityistä tarvetta. Välillä on porukoita, jotka viihtyvät täällä käytännössä kellon ympäri viikonloppuisin ja sitten on lyhyempiäkin vierailuja. Vanhassa paikassa piti ehkä pikkuisen enemmän rajata, että riittäiskö teille se neljätuntinen vai haluatteko olla kahdeksan tuntia, sanoo Mikkonen.

– Täällä uudessa paikassa ei niin haittaa, jos joku kuuden hengen seurue haluaa pelata täällä koko illan. Ei baarikaan rupea häätämään porukkaa, jos ne ostavat neljän tunnin aikana vain yhden kaljan, kertoo Harra.

Lautapelit siis pysyvät suosiossa, vaikka viihteen eri muodot kilpailevat kuluttajien huomiosta tiukemmin kuin koskaan. Tavernan omistajien mukaan kyse on tunnelmasta.

– Lautapelit onnistuvat puhuttelemaan monia eri ryhmiä. Aina löytyy joku helppo tapa lähestyä sitä maailmaa. Lautapelit ovat myös onnistuneet säilyttämään tuoreutensa ja ymmärtäneet kehittyä ajasta, jolloin pelkästään heitettiin noppaa ja liikuttiin pelilaudalla. On esimerkiksi hyödynnetty sovelluksia. Harppauksia otetaan kaikissa viihteen muodoissa, mutta lautapelit eivät ole jääneet niiden varjoon, sanoo Harra.

– Minusta usea viihteen muoto tukee sitä, että ihmiset kokoontuvat yhteen. Ihminen on porukoissa viihtyvä laumaeläin, eikä mikään voi poistaa sitä tosiasiaa, lisää Mikkonen.

Niin mikä?

Perustettiin vuonna 2016.

Muutti huhtikuussa isompiin tiloihin osoitteeseen Rautatienkatu 10.

Pelaajakohtainen pelimaksu 4 euroa per henkilö, jolla saa pöydän ja Tavernan pelikirjaston käyttöönsä. Myös omat pelit ovat sallittuja.

Avoinna tiistaista torstaihin 15–22, perjantaisin 15–2 ja lauantaisin 12–2.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut