Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oppilas puukotti tyttöä miekalla kaulaan Kuopiossa, uhreina opettaja ja koulutovereita – yksi kuollut, kymmenen sairaalaan

Kuopiossa sijaitsevassa kauppakeskuksessa on tapahtunut kello 12.30 aikaan veriteko, joka on vaatinut ainakin yhden ihmisen hengen. Kuollut on nainen, joka oli surmaajan pääkohde. Asiasta kertoo muun muassa Keskisuomalainen.

Yksi ihminen on hyökännyt kauppakeskuksessa sijaitsevassa Savon ammattioppilaitoksessa useiden henkilöiden kimppuun.

Itä-Suomen poliisi kertoo Twitterissä, että Kuopion hyökkäyksessä on loukkaantunut kymmenen ihmistä, joista kaksi vakavasti. Loukkaantuneista yksi on epäilty tekijä.

Kuopion hyökkäyksen silminnäkijä kertoo, että tekijänä oli nuori mies. Kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsee Savon ammattiopisto, jossa poliisi on vahvistanut hyökkäyksen tapahtuneen. Ammattiopistossa on sekä nuoria opiskelijoita että aikuisopiskelijoita.

Nuori mies on käynyt miekan kanssa luokkatovereidensa ja opettajan kimppuun luokkahuoneessa.

Silminnäkijän mukaan mies löi tyttöä miekalla kaulaan ja tökki vatsaan. Tiettävästi hän myös räjäytteli lisäksi jonkinlaisia pieniä palopommeja.

Helsingin Sanomien mukaan tapahtumia edelsi palohälytys, jossa ihmisiä kehotettiin olemaan rauhallisesti.

Kuopiolainen opiskelija kertoo Savon Sanomien haastattelussa, että opettaja oli tullut heidän luokkaansa ja alkanut huutaa kovaan ääneen, että äkkiä ulos.

Osa oppilaista oli jättänyt hässäkässä puhelimet ja vaatteet luokkaan.

Silminnäkijä Roosa Kokkonen sanoi STT:lle kuulleensa oppilailta, että mies oli tullut luokkaan, avannut kuljetuspussin, ottanut miekan esiin ja alkanut huitoa. Osa oppilaista oli heittänyt miestä tuoleilla.

Sisälle kauppakeskukseen tuli vahvasti aseistautunut poliisipartio. Ainakin toisella poliisilla oli kypärä ja luotiliivit päällä. Partiolla oli myös poliisikoira mukana.

Juttu jatkuu videon jälkeen.