Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvat: Kuopion puukotuksesta annettiin joukkosurmahälytys – epäillyn kotoa löytyi polttopullovarustus

Kuopiossa Savon ammattiopistossa tänään sattuneesta koulusurmasta annettiin alunperin hälytys joukkosurmakoodilla.

Asiasta kertoi tilanteessa ensihoidon resurssijohtaja Tommi Partanen äsken järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Partanen itse oli hälytyksen tullessa lounastamassa ammattiopistoa vastapäätä sijaitsevassa ravintolassa, josta hän saapui nopeasti tapahtumapaikalle.

Itä-Suomen poliisilaitoksen pohjoisen toiminta-alueen johtaja, rikosylikomisarioMikko Lyytinen kertoi, että verityöstä epäilty on vuonna 1994 syntynyt mies, joka on ammattiopiston opiskelija.

Häntä epäillään murhasta, murhan yrityksestä ja useista muista väkivaltarikoksista.

– Hänellä ei ole minkäänlaista aiempaa rikostaustaa. Motiivi ei ole vielä poliisin tiedossa, sillä emme ole vielä päässeet kuulemaan epäiltyä, Lyytinen kertoi.

Poliisi ei vielä tiedotustilaisuudessa ottanut kantaa siihen, oliko epäilty tekijä alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alainen.

Epäilty tekijä on parhaillaan leikattavana, sillä hän loukkaantui vakavasti poliisin käytettyä kiinniottotilanteessa asetta. Kyseessä oli hätävarjelutilanne. Yksi poliisi loukkaantui epäillyn teräaseesta lievästi.

Poliisi on suorittanut kotietsinnän epäillyn kotona, josta on löytynyt polttopullovarustus. Hänen kotoaan on otettu poliisin haltuun tietokone tarkempia tutkimuksia varten.

Veriteon aikana loukkaantui kymmenen henkilöä, joista yksi on epäilty tekijä.

Kahdeksasta lievästi loukkaantuneista kaksi on jo kotiutettu, ja sairaalahoidossa on yhä kuusi henkilöä.