Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Kuopion epäilty on "hiljainen ja sulkeutunut" merkonomiopiskelija Savosta – "Ei vaikuttanut tarpeeksi vahvalta"

Kuopion tiistaisesta kouluhyökkäyksestä epäilty 25-vuotias mies oli syntyjään Siilinjärveltä ja muuttanut Kuopion Särkiniemen opiskelija-asuntolaan keväällä 2015.

Helsingin Sanomien haastattelevat asuntolan asukkaat kuvaavat epäiltyä hiljaiseksi ja sulkeutuneeksi. Naapureiden mukaan hän vältteli kontakteja.

Eräs naapuri sanoo HS:lle olleensa jo aiemmin huolissaan epäillyn käytöksestä. Miehet asuivat naapureina vuoden ja puhuivat keskenään vain muutaman kerran.

Seinänaapurin mukaan oli tiistainen veriteko oli silti yllätys.

– En uskonut, että hän pystyisi sellaiseen. Hän ei vaikuttanut tarpeeksi vahvalta tai aggressiiviselta, naapuri kuvailee HS:lle.

Iltalehden haastatteleman luokkatoverin mukaan mies opiskelee merkonomiksi. Luokkatoveri kuvailee epäiltyä ”fiksuksi nörtiksi”. Luokkatoverin mukaan miehellä oli tapana myöhästyä oppitunneilta, kuten kävi tiistainakin, jolloin hän tuli myöhässä kantaen erikoista pitkää laukkua.

– Hän kaivoi sieltä miekan, joka ei edes näyttänyt oikein aidolta. Nosti miekan pystyyn ja löi opettajaa, luokkatoveri kertoo IL:lle.

Iltalehden ja Helsingin Sanomien tietojen mukaan epäilty on Joel Otto Aukusti Marin.

Miekkaisku tapahtui Savon ammattiopiston tiloissa, jotka sijaitsevat kauppakeskus Hermanissa 12.30 aikaan tiistaina. Poliisi ehätti paikalle 8 minuutissa ja taltutti epäillyn tekijän kahdella laukauksella. KUVA: TUIRE PUNKKI

Keskisuomalaisen tietojen mukaan mies surmasi hyökkäyksessä nuoren naisen, joka oli myös hänen tekonsa pääasiallinen kohde. HS:n mukaan nainen opiskeli samalla opintolinjalla miehen kanssa.

Poliisi kertoi tiistaina, että miestä murhasta ja useista muista väkivaltarikoksista.

Yhden kuolonuhrin lisäksi kymmenen ihmistä loukkaantui. Silminnäkijöiden mukaan hän kantoi mukanaan myös käsiasetta, mutta veriteot tehtiin vain sapelinmallista miekkaa käyttäen.

Poliisi löysi epäillyn kotoa tiistaina polttopullojen valmistamiseen käytettäviä aineita.

Keskusrikospoliisi pitää Kuopion kouluiskusta tiedotustilaisuuden torstaina kello 12.