Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Miekkaiskun tekijä toimi yksin – medialähteillä ristiriitaiset tiedot kuolleen naisen roolista

Kuopion tiistaisesta kouluiskusta epäilty mies toimi todennäköisesti yksin, arvioi keskusrikospoliisi (krp).

Poliisi ei ole vielä päässyt puhuttamaan sairaalahoidossa olevaa epäiltyä. Viranomaiset eivät kuitenkaan epäile, että kyse voisi olla esimerkiksi järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Myös väkivallanteon motiivi on edelleen selvittämättä.

#KRP on aloittanut tutkinnan Savon ammattiopiston tiloissa Kuopiossa eilen tiistaina 1.10. tapahtuneesta väkivallanteosta. Poliisi epäilee vuonna 1994 syntynyttä miestä murhasta sekä useista murhan yrityksistä. Tiedote: https://t.co/WfurQDW70m. — Keskusrikospoliisi (@krp_poliisi) October 2, 2019

LUE LISÄÄ: Krp:n mukaan kouluisku oli yllätys – tekijän henkilöhistoriasta ei ole löytynyt selvää motiivia

Viranomaislähde kertoi keskiviikkona Helsingin Sanomille, että epäillyn ei tiedetä seurustelleen yhdenkään uhrin kanssa. Lähde pitää epävarmana Keskisuomalaisenaiempaa tietoa, jonka mukaan hyökkäyksessä kuollut nainen olisi ollut epäillyn hyökkääjän pääasiallinen kohde.

Poliisi on vahvistanut uhreista vain sen, että iskussa kuollut on nainen.

Poliisi epäilee vuonna 1994 syntynyttä miestä murhasta sekä useista murhan yrityksistä. Rikosnimikkeiden määrä voi tarkentua tutkinnan edetessä.

Teosta epäilty Joel Otto Aukusti Marin on kotoisin Siilinjärveltä ja opiskellut Savon ammattiopistossa vuodesta 2015, kertoivat HS ja MTV keskiviikkona.

Epäiltyä on kuvattu syrjäänvetäytyväksi ja ujoksi. Hän oli asunut kuopiolaisessa opiskelija-asunnossa vältellyt kontakteja muihin asukkaisiin.

Poliisi sanoi tiistaina, että epäillyllä ei ole minkäänlaista aiempaa rikostaustaa.