Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

1930-luvulla syntynyt tamperelaisnainen ajoi risteyksessä naisen päälle kohtalokkain seurauksin – Uhri menehtyi, naiselle ehdollinen vankeusrangaistus

Maaliskuisena aamuna kuluvaa vuotta sattui Tammelan kentän kupeessa risteyskolari, joka vaati tamperelaisen, iäkkään naisen hengen. Risteyksestä autollaan lähtenyt, 1930-luvulla syntynyt naiskuljettaja ei havainnut kävelijää ajoissa, vaan törmäsi suojatiellä olleeseen kävelijään. Naisella ei ole aiemmasta elämästään yhtään merkintöjä rikosrekisterissä.

Molemmille paloi tapahtumahetkellä vihreä valo. Kävelijä lensi törmäyksen voimasta useita metrejä ja kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi 1930-luvulla syntyneelle tamperelaisnaiselle kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Oikeudessa kuultiin todistajia, joiden mukaan auto oli lähtenyt risteyksestä ei kovaa vauhtia, mutta kuitenkin sellaista vauhtia että jarruvaloja ei ollut havaittavissa.

Toinen todistaja oli lähtenyt liikennevaloista ylittämään tietä yhdessä uhrin kanssa. Hän oli kävellyt nopeammin tien yli, iäkäs nainen oli tullut hitaampaa vauhtia. Kohta hän oli kuullut kovan äänen ja huomannut sen jälkeen, että auto oli osunut iäkkääseen naiseen.

Autoa kuljettanut kertoi itse tapauksen esitutkinnassa, että hän lähtee liikennevaloista yleensä rauhallisesti liikkeelle. Hän tarvitsee ajokorttia lastenlasten kuskaamisessa. Hän on yli 100-vuotiaan serkkunsa lähiomainen ja tämän auttamisessa hän on tarvinnut ajokorttia.

Autoa kuljettanut nainen kertoi, että ajoneuvossa on kookas peili ja kookas A-pilari, jotka ovat saattaneet vaikeuttaneet näkemistä. Uhri oli ollut 160 senttiä pitkä, joten tämä oli autoa kuljettaneen naisen mukaan osaltaan vaikeuttanut näkemistä. Yksi todistaja kertoi oikeudessa, että uhri oli saattanut auton kääntymishetkellä olla henkilöautoon nähden ns. kuolleessa kulmassa.

Törmäys oli vaikuttanut voimakkaasti myös autoa kuljettaneeseen naiseen. Hän kertoi esitutkinnassa, että oli joutunut syömään pitkään unilääkkeitä nukahtaakseen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.