"Olisin kyllä lähtenyt, jos..." – Yle: Aitajuoksija Reetta Hurskeen haasteellinen kausi sai jatkoa – Valmentaja ei pääse mukaan MM-kisoihin

Reetta Hurskeen valmentaja ei pysty osallistumaan Dohan MM-kilpailuihin, kertoo Yle Urheilu. Taustalla on inhimillinen sählinki. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen Pyrintöä edustavan aitajuoksija Reetta Hurskeen varsin haasteellinen kausi saa jatkoa.

Yle kertoo verkkosivuillaan, ettei urheilijan oma valmentaja Marjukka Suihko päässyt mukaan MM-kilpailuihin.

Taustalla on asia, jota voi kutsua sähläykseksi: Suihko sai tietää vasta viisi päivää ennen kisojen alkua, että Urheiluliitto voi kustantaa valmentajan leirityksen.

– Olisin kyllä lähtenyt, jos olisin hyvissä ajoin saanut tietää, että liitto kustantaa valmentajan leirityksen. Liitosta ei kukaan ajatellut, ettei joku tiedä tätä käytäntöä. Mutta eihän meillä olisi mitenkään voinut olla tietoa, koska ei Reetta ole koskaan ollut aikuisten maailmanmestaruuskisoissa, Suihko kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Ylen arvion mukaan valmentajan matkakulujen korvaaminen Belekiin olisi vienyt tamperelaisjuoksijan loppukesän budjetista tuntuvan summan.

– Tässä oli tietysti se, että se olisi ollut aika kallis reissu. Tietenkin, kun se on urheilijan budjetista iso lovi, niin siihen ei oltu varauduttu, Suihko sanoo Yle Urheilulle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut