Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautatieasemalle uusia pyöräparkkeja – Nykyisiltä haetaan pyörät pois ensi viikolla

Tampereen rautatieaseman läheisyydessä kehitetään pyörien liityntäpysäköintiä.

Lisää telineitä asennetaan asema-aukiolle Rautatienkadun varrelle sekä Ratapihankadulle Matkakeskustunnelin sisäänkäynnin läheisyyteen. Rongankadulle on jo valmistunut 50 uutta pysäköintipaikkaa autojuna-ajorampin viereen. Kaikki uudet telineet ovat runkolukittavia. Samalla uudistetaan myös vanhoja huonokuntoisia runkolukittavia telineitä.

Nykyiset pyöräpysäköintipaikat ovat telineiden asennuksen ajan pois käytöstä alustavasti Rautatieasemalla lokakuun viimeisellä viikolla (vko 44) ja Ratapihankadulla viikolla marraskuun ensimmäisellä viikolla (vko 45). Tarkempi ajankohta ja korvaavat pysäköintipaikat ilmoitetaan telineiden läheisyydessä asentamisen ajankohdan varmistuttua.

Telineiden viereen on viety perjantaina 4. lokakuuta ilmoitukset pyörien poistamisesta. Telineisiin jätetyt pyörät tulkitaan romupyöriksi, ja ne poistetaan 14.10. Poistettuja polkupyöriä säilytetään kaupungin varastolla 2 kuukautta, jonka jälkeen ne lahjoitetaan kunnostettavaksi ja edelleen myytäväksi.

Pyöräpysäköinnin toteuttavat Tampereen kaupunki ja Väylävirasto osana valtakunnallista asemien liityntäpysäköinnin kehittämisen hanketta.