Näin Jukka Lewis muistelee aamupäivää, jolloin sai tiedon Olli Lindholmin kuolemasta – "Jokin vain herätti väkisin"

Yö-yhtyeessä lähes kaksi vuosikymmentä soittanut Jukka Lewis muistaa hyvin aamupäivän, jolloin hän sai kuulla Olli Lindholmin kuolemasta. Pekka Selonen/ESM:n arkisto

Pekka Ruissalo

Yössä pitkään soittanut basisti Jukka Lewis muistelee elämänkertakirjassaan Yöstä valoon (Bazar) aamupäivää, jolloin hän sai tiedon Olli Lindholmin kuolemasta.

– Heräsin talvella 2019 helmikuun 12. päivän aamuyönä todella erikoiseen aikaan nukuttuani vajaat viisi tuntia. Ihmettelin hetken, että miksi ei enää väsytä ja päätin sitten nousta sängystä ylös. Jokin vain herätti väkisin, ja myöhemmin vasta tajusin mikä se jokin oli, Lewis muistelee kirjassa.

– Kello 12 päivällä tuli Daffylta (kitaristi Asko Terävä) viesti, jossa luki: "Olli L. R.I.P". Olin aivan ihmeissäni.

Lewis muistaa ajatelleensa, että ei voi nyt kyllä olla Olli Lindholmista kyse. Mutta kyllä oli.

– Hän oli todellakin menehtynyt. Menin kummalliseen shokkitilaan, vähän kuin autokolarin jälkeen. Koko keho oli ihan tunnoton ja pulssi hakkasi tuhatta ja sataa. Sellaiset hetket ovat aina hyvin epätodellisia ja unenomaisia. Ikään kuin näkisi erittäin todentuntuista unta, josta pian heräisi todellisuuteen. Mutta sitä heräämistä ei vaan tapahtunut, Lewis muistelee.

Sen jälkeen myös Lewisin puhelin alkoi soida. Soittajien joukossa oli lukematon määrä toimittajia ja tiedotusvälineiden edustajia.

Lewis jätti puheluihin vastaamatta.

– Entisen bändikollegan kuolema ei ollut minusta asia, josta olin halukas puhumaan puhelimessa medialle heti seuraavana päivänä. Vedin siihen rajan ihan silkasta kunnioituksesta edesmennyttä kohtaan, Lewis kertoo kirjassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 7. "Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin
 8. Pirkanmaalaisessa koripalloilussa tapahtui varsinainen siirtosensaatio: Pyrinnön kapteeni vaihtaa maisemaa Nokialle
 9. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 10. Entinen Tappara-patukka Tuukka Mäntylä ryhtyi legendaarisen kalakioskin veturiksi – "Jos en olisi voinut tai osannut taklata, hyötyni joukkueelle olisi ollut aika nimellinen"
 11. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 12. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 13. Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä
 14. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto
 15. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.