Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten raiskauksista syytetty "Eno" kummastutti käsimerkeillään oikeudessa – katso video

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi torstaina laajan seksuaalirikosvyyhdin käsittely.

Syytettynä oleva "Eno" kummastutti istunnon alussa näyttämällä paikalla olleille toimittajille käsimerkkiä, jonka saattoi tulkita tarkoittavan aikalisän ottamista. Mies teki merkin kuitenkin vain yhtä sormea käyttämällä.

Villaiseen pipoonkasvonsa piilottanut mies näytti myös toista käsimerkkiä pitämällä etu- ja keskisormea kohotettuna. Tämän voi tulkita tarkoittavan rauhaa.

Lopulta hän myös laittoi kätensä hetkeksi rukoukseen ja teki ristinmerkin rintaansa.

Kuusikymppisen miehen lisäksi jutussa on toinenkin, noin 30-vuotias epäilty, joista molemmat ovat kiistäneet syyllistyneensä.

Epäiltyjen rikosten uhreina on 19 henkilöä, jotka ovat tekoaikana olleet alaikäisiä. Syytekohtia on peräti 35. Syytteen mukaan rikokset ovat tapahtuneet Enon asunnossa Helsingin Laajasalossa.

Esitutkinnan mukaan mies on houkutellut alaikäisiä nuoria asuntoonsa tarjoamalla heille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä.

Rikosnimikkeinä on useita törkeitä raiskauksia ja törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä sekä niiden perusmuotoisia tekoja.

Lisäksi syytteisiin sisältyy useita pakottamisia seksuaaliseen tekoon, useita sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoa ja kuvan levittämistä koskevaa tekoa, yksi törkeä huumausainerikos ja yksi pahoinpitely.

Syyttäjä ja asianomistajat ovat vaatineet, että pääkäsittely toimitetaan yleisön läsnä olematta, ja että asianomistajien henkilöllisyydet salataan. Salissa on määrä kuulla yli 15-vuotiaita asianomistajia.

Torstaina pääkäsittelyn aluksi toimittajia ja kuvaavia päästettiin saliin.

Enoa avustaa oikeudenkäynnissä tulkki. Miehen on kerrottumuuttaneenSuomeen 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä. Hän on toiminut muun muassa katumuusikkona ja asunut mediatietojen mukaan myös Ranskassa.

Edit klo 12.15 lisätty tulkintoja syytetyn tekemistä käsimerkeistä.