Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maketti muuttuu ratikkasimulaattoriksi! – Yleisökin pääsee kokeilemaan

Tampereen Ratikan maketti-näyttely avoinna vielä lokakuun loppuun. jatkossa maketista tehdään koulutussimulaattori, jota yleisökin voi päästä testaamaan

Maketti-näyttely on ollut avoinna rollikkahallilla toukokuun alusta ja sitä ennen Ratikan mallikappaleeseen pääsi tutustumaan Tampere-talossa helmikuun lopulla.

Tampere-talossa vieraili kuuden päivän aikana yli 15 000 makettimatkustajaa. Rollikkahallilla näyttely on ollut pienimuotoinen, mutta sekin on kerännyt tähän mennessä noin 6000 vierailijaa. Lokakuun lopussa näyttely suljetaan ja maketti siirretään raitiovaunuvarikolle.

– Maketti ei suinkaan siirry eläkkeelle vaan tästä sen työ vasta alkaa. Maketista tehdään simulaattori koulutuskäyttöön. Tulevat Ratikan kuljettajat ja liikenteenohjaajat pääsevät harjoittelemaan työtehtäviään turvallisessa, mutta mahdollisimman aidon oloisessa ympäristössä, kalustopäällikkö Ali Huttunen Tampereen Raitiotie Oy:stä kertoo.

Kun maketti-näyttelyn ovet rollikkahallilla suljetaan, ei näillä näkymin ole tiedossa, että yleisö pääsisi maketille enää säännöllisesti vierailemaan. Luvassa on kuitenkin harvinaisempaa herkkua.

– Kun simulaattori saadaan toimintaan ja koulutukset käyntiin, tarjoamme myös yleisölle mahdollisuuden päästä kokeilemaan sitä. Tämä tapahtuu todennäköisesti ensi syksynä. Tiedotamme ajankohdasta tarkemmin heti, kun mahdollista, Huttunen lupaa.

Pyynikin rollikkahallilla (Pirkankatu 37) maketti-näyttelyn kävijävirta on ollut tasaista. Näyttely on ollut pääsääntöisesti auki kahtena päivänä viikossa.

Heinäkuussa näyttely oli avoinna neljänä päivänä viikossa ja lisäksi näyttelyä on pidetty auki juhlapäivinä kuten esimerkiksi Tampereen päivän viikonloppuna.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan lokakuun loppuun asti keskiviikkoisin ja torstaisin kello 13-19. Lisäksi ryhmät pääsevät vierailemaan maketilla ennakkovarauksella tiistaisin ja perjantaisin kello 9-13.