Oriveteläinen kulttuuriosuuskunta ostaa Oriveden Opiston – "Oma toiminta suunnitteluasteella"

Orivedelle perustettu kulttuuriosuuskunta on tehnyt tarjouksen Oriveden Opiston kiinteistön ostamisesta.

Kiinteistöt omistavan Kiinteistöosakeyhtiö Oriveden Koulutie 5 koko osakekannan omistava Ahlmanin koulun Säätiö on tarjouksen hyväksynyt.

Kauppa pyritään toteuttamaan heti, kun Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt perustetun osuuskunnan.

– Perustettu osuuskunta, työnimeltään Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi, pitää ensiarvoisen tärkeänä, että opiston tilat ja ympäristö pysyvät arvoisessaan kunnossa ja että siellä on myös orivesiläisiä hyödyttävää toimintaa. Osuuskunnan näkemyksen mukaan alue tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia eri toimijoille. Toiminnalla luodaan kaupunginkin tarvitsemaa vetovoimaisuutta niin kaupungin asukasluvun kuin yritysten toimintaedellytysten ja palvelujen lisäämiseksi. Tässä vaiheessa osuuskunnan oma toiminta on suunnitteluasteella. Useita kiinnostuneita toimitilojen tarvitsijoita on kuitenkin jo tiedossa, kerrotaan osuuskunnan lähettämässä tiedotteessa.

Oriveden Opiston toiminta siirtyi Kansanvalistusseuralta Ahlmanin koulun Säätiölle 1.1.2015 ja kiinteistöt Ahlman osti kesällä 2016. Toiminnallisista ja taloudellisista syistä johtuen Oriveden Opiston toiminta siirtyi Ahlmanin Tampereen kampukselle 1.6.2018 alkaen ja Oriveden kiinteistö jäi vaille käyttöä.

Kiinteistölle on haettu aktiivisesti uutta toimijaa mm. kiinteistökehityshankkeen ja kiinteistövälittäjän avulla. Myös Oriveden kaupungin kanssa on käyty useita keskusteluita kaupungin mahdollisuudesta kiinteistön hyödyntämiseen.

Ahlmanin koulun Säätiö on tyytyväinen nyt syntyneeseen ratkaisuun, jossa paikalliset toimijat ottavat vastuuta oman kotikaupunkinsa ja sen kulttuurielämän kehittämisestä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut