Raisa Räisänen on ollut kateissa kohta 20 vuotta – Ratkeaako tapaus ennen kuin sen tutkija pääsee eläkkeelle?

Mihin katosi lukiolaistyttö, lahjakas koripalloilija Raisa Räisänen Tampereen yöstä 16. lokakuuta vuonna 1999? Vihjeitä on sittemmin tullut paljonkin, ja vihjeitä tulee edelleen jopa viikoittain. Ratkaisevaa vinkkiä ei ole kuitenkaan vielä tullut vastaan.

Tapausta vuodesta 2005 tutkinut Keskusrikospoliisin Tampereen-yksikön Paavo Tuominen uskoo siihen, että tapaus vielä ratkeaa. Aika käy siinäkin mielessä koko ajan pienemmälle, sillä Tuominen voisi jäädä eläkkeelle vuonna 2020. Tuominen on nyt 63-vuotias.

– Sen on huomannut, että suomalaiset ovat ottaneet tämän tapauksen suurella vakavuudella. Ihmisistä tuntuu ihan kummalliselta, miten joku voi kadota noin ja he haluaisivat siihen selvyyden, että mitä on tapahtunut, Tuominen on huomioinut.

Sen kokenut poliisi tietää toki itsekin, että ajan kuluessa tapauksen ratkeaminen käy yhä haastavammaksi.

– Voi sanoa niin, että kun vuosi on kulunut katoamisesta, ratkeaminen muuttuu jo todella hankalaksi. Ajatellaan vaikka tilannetta, että ihminen löytyisi metsästä. Kaikki muuttuu luonnossa jo sellaisessa ajassa niin paljon, että ei välttämättä taitavinkaan koira pysty haistamaan että sieltä löytyisi jotain mikä pitäisi löytää, Tuominen muotoilee.

Tamperelainen käsittelee Raisa Räisäsen katoamista lauantain printtilehdessä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut