Terminator inspiroi tekoälyfirmaa – Startup-yrittäjät samastuvat Schwarzeneggeriin: "Jos on tavoite ja visio, sille pitää antaa kaikkensa"

FabricAI on tamperelainen startup-yritys, joka kehittää tekoälyä kirjanpidon tarpeisiin. Yrityksen kehittämä tekoäly kykenee tiliöimään yrityksen ostolaskut automaattisesti.

Yrityksen maskotiksi on nostettu yllättävä hahmo: moninkertainen Mister Olympia -voittaja, elokuvatähti ja entinen Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger

Seinille on ripustettu Schwarzeneggerin kuvia ja löytyypä tiloista myös Arnoldin omaelämäkertakin, joka on suositeltavaa luettavaa kaikille FabricAI:n työntekijöille.

– Laita siihen otsikoksi, että Terminator inspiroi tekoälyfirmaa, naurahtaa FabricAI:n osakas Tuukka Seeslahti

Mutta mistä moinen innostus on lähtenyt? Yrityksen toimitusjohtaja Jarkko Tolvanen kertoo, että innostus sai alkunsa siitä, kun hän luki Schwarzenegger-kirjan Total Recall – uskomaton elämäntarinani. Kirja ilmestyi vuonna 2012.

– Elokuvia katsoessa jää sellainen kuva tyhjäpäisestä muskelimasasta, joka vääntää huonoa englantia. Kirjasta kuitenkin opin, että hän on lähtenyt liikkeelle pienestä itävaltalaisesta tuppukylästä ja menestynyt kaikessa silkalla tahdonvoimalla, sanoo Tolvanen.

Kirja teki Tolvaseen niin suuren vaikutuksen, että hän osti heti liput Nordic Business Forumiin päästäkseen näkemään idolinsa.

– Menin sinne kirjan kanssa hakemaan kanteen nimikirjoitusta ja sainkin sen. Puhujana hän on vakuuttava. Suosittelen katsomaan YouTubesta videon, jossa hän kertoo kuudesta pointistaan menestykseen.

Arnold-kuvat seinillä on tarkoitettu yrittäjien mukaan enemmän hassutteluksi. Ne tuovat tiloihin persoonallisuutta.

– Toiset tykkäävät ja toiset eivät, sanoo Tolvanen.

Kirjassa Arnold antaa myös ihan käytännön oppeja menestyksen tavoittelemiseen, kuten että nukkumiseen ei pitäisi käyttää enempää kuin kuusi tuntia. Näin pitkälle ei FabricAI:ssa kuitenkaan mennä.

– Aivot vaativat palautumista. Enemmän minussa resonoi se, että menestyksen eteen pitää olla valmis tekemään kovasti töitä. Pärjätäkseen kehonrakennuskilpailuissa Schwarzenegger treenasi 5–6 tuntia joka päivä. Jos on tavoite ja visio, sille pitää antaa kaikkensa, sanoo Seeslahti.

Tolvanen ja Seeslahti sanovat, että pitkäjänteisyys, työmoraali ja vahva usko omaan menestykseen tekevät Arnoldista hyvän esikuvan startup-yrittäjille.

– Kirjan merkittävin opetus minulle oli se, että pitää olla kirkas visio siitä, mitä haluaa, ja tehdä kaikkensa sen eteen. Se on startupissa arkipäiväistä, että joka puolelta kuulee epäilyksiä. Oman päämäärän hahmottaminen ja sitä kohti työskenteleminen ovat asioita, joihin pystyin samastumaan, sanoo Tolvanen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut