"Jos vaikka joku tulisi uskoon ja päättäisi kertoa..." – Lehdet: Näin Raisa Räisäsen läheiset ovat asiaa kommentoineet katoamisen jälkeen

Tasan 20 vuotta sitten kadonneen Raisa Räisäsen läheiset eivät ole halunneet kommentoida asiaa julkisuuteen tuoreeltaan. Vuosien varrella Räisäsen isä, äiti ja isoisäkin ovat kommentoineet asiaa.

Isä Pekka Räisänen antoi Kodin Kuvalehdelle haastattelun vuonna 2016.

– Kyllähän Raisa tulee jatkuvasti mieleen. Vaikka on ajan kuluminen vähän helpottanut, silotellut muistoja, Pekka Räisänen muisteli haastattelussa.

Kolme vuotta sitten Räisänen sanoi elättelevänsä toiveita, että tapaus vielä selviää.

– Kyllä minulla on jäljellä pieni toivo, että katoamistapauskin vielä jollain lailla selviää. Jos vaikka joku tulisi uskoon ja päättäisi kertoa, mitä Raisalle tapahtui, isä kommentoi Kodin Kuvalehdelle.

Raisa Räisäsen isoäitikommentoi asiaa julkisuudessa Iltalehdelle vuonna 2015 Tuolloin oli uutisoitu tutkintalinjasta, jonka perusteella Räisänen olisi matkustanut ulkomaalaistaustaisen miehen kanssa Multiojankadulle.

– On vaikea uskoa, että näin monen vuoden jälkeen tulisi luotettava todiste. On aina kuin kaikki haavat aukaistaisiin, kun Raisan tapaus nostetaan esille, isoäiti sanoi haastattelussa.

Raisa Räisäsen isoisä Pentti Räisänen kommentoi asiaa samoin Iltalehdelle vuonna 2016.

– Vain tekijän oma tunnustus ratkaisee Raisan tapauksen. Se, että joku kertoo poliisille mitä teki ja mitä tapahtui, kertoo totuuden. On ollut kovin raskasta aina lukea ja kuulla julkisuudessa tapauksesta ja elää asioita uudelleen, hän sanoi syyskuussa 2016.

Raisa Räisäsen äiti Tuula Räisänen oli asiasta vieraana Ylen Inhimillinen tekijä -ohjelmassa vuonna 2000. Räisänen kiitteli erikseen poliiseja siitä, että he olivat toimineet erittäin tahdikkaasti katoamisen jälkeisenä päivänä.

Tuula Räisänen sanoi ohjelmassa, että se oli ratkaisevaa jotta henkinen tasapaino säilyi julmassa tilanteessa.

Ohjelman voit katsoa esimerkiksi tämän linkin kautta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut