Pakastepizzan valmistus on yksinkertaista, mutta moni tekee sen silti väärin – Näillä vinkeillä onnistut

Pakastepizzaansa voi koristaa myös esimerkiksi rucolalla. Kuvassa oleva pizza ei ole pakastepizza. Arkisto. Jussi Vehkasalo

Anniina Virtanen

Pakastepizza on monien kiireisten arki-iltojen pelastaja. Yksinkertaisuudestaan ja nopeudestaan huolimatta pizzan voi pahimmillaan pilata joko kovaksi korpuksi tai kostean hailakaksi.

Esimerkiksi Dr. Oetkerin Ristorante-pizzojen valmistusohjeessa uunin lämpösuositus on 220 astetta. Uuneissa on kuitenkin eroja ja joissakin uuneissa lämpötila saattaa heittää jopa muutamia kymmeniä asteita. Oman uunin lämpötilan voi tarkastaa paistolämpömittarilla.

Dr. Oetker kehottaa tiedotteessaan unohtamaan pellin ja paistamaan pizza ritilällä ainoastaan leivinpaperin päällä uunin alaosassa. Näin pizza saa pohjan kautta sopivan annoksen lämpöä.

– Ritilä, tasalämpö ja uunin alaosa. Nämä kun muistaa, niin ei oikein voi mennä pieleen. Monella on nykyään kiertoilmauuni, mutta sen ominaisuuden käyttäminen ei välttämättä tuo parasta tulosta, Dr. Oetkerin pakastepizzojen viestinnästä vastaava Katariina Iivonen kertoo tiedotteessa.

Samalla kun laittaa uunin päälle, pizza kannattaa jo ottaa pakasteesta ja pakkauksesta.

– Pitää malttaa odottaa, että uuni on varmasti tarpeeksi kuuma. Jos pizzan tyrkkää haaleaan uuniin, se joutuu olemaan siellä kauemmin ja lopputuloksena voi olla kuivunutta korppua, Iivonen muistuttaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Suomen suosituimman einespizzan valmistajalta lihaisa uutuus – kypsennyksessä merkittävä ero "roiskeläppään" 24.4.2019 19:25
  2. Tämä pizzatrendi villitsi suomalaiset – valmistaja reagoi heti, kasvatti myös kokoa 15.3.2019 19:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut