Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

30 km/h -nopeusrajoitus laajenee Atalan ja Linnanmaan suunnalle

30 kilometrin aluenopeusrajoitus on laajenemassa Tampereen itä- ja koillispuolelle Atalan ja Linnainmaan suunnille, tiedottaa kaupunki. Tavoitteena on saada uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h voimaan syksyllä 2020.

Atalan, Kumpulan, Olkahisten ja Tasanteen alueen alustavassa suunnitelmassa nopeusrajoitus 30 km/h laajenisi koko alueelle Kumpulan lisäksi. Nopeusrajoitus säilyy nykyisellään Aitolahdenlahdentiellä (pääosin 50 km/h) ja Orimuskadun osuudella Rissonkadusta etelään (50 km/h).

Holvastin, Leinolan ja Linnainmaan alustavassa suunnitelmassa nopeusrajoitus asuinkaduilla olisi 30 km/h. Nopeusrajoitus säilyisi ennallaan Aitolahdentiellä (50 km/h), Orimuskadulla (50km/h), Holvastinkadulla (40 km/h), Sammon valtatiellä (60 km/h), Mäentakusenkadun ja Vestonkadun länsipäissä (50 km/h) sekä nykyisillä pihakaduilla (20 km/h).

Alueilla tehdään myös toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen helpottamiseksi. Toimet voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista.

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29. joulukuuta 2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.

Alueiden asukkaat, toimijat ja siellä liikkuvat voivat antaa palautetta aluenopeusrajoitusehdotuksista tästä päivästä 10. marraskuuta asti. Holvastin, Leinolan ja Linnainmaan asukkaille on oma kysely, ja vastaava kysely on samaan aikaan Atalan, Kumpulan, Olkahisten ja Tasanteen asukkaille. Vastaajat voivat merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.