SDP:n valtuutettu esittää tupakoinnin täyskieltoa tamperelaisilla uimarannoilla – Keskustelupalstoilla tuli vastaan heti tyrmäys, mitä mieltä Sinä olet, osallistu kyselyyn

SDP:n valtuutettu Ari Wigeliuksen ehdotus tupakoinnin täyskiellosta tamperelaisilla uimarannoilla on herättänyt heti tuoreeltaan monenkirjavaa palautetta. Leena Koivisto/ESM:n arkisto

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginvaltuutettuAri Wigelius (sd.) esittää tupakoinnin täyskieltoa tamperelaisilla uimarannoilla. Wigelius perustelee aloitettaan keskeisesti sillä, että ratkaisu parantaisi viihtyvyyttä rannoilla.

– Suomen kesässä ei ole monia aurinkoisia päiviä, jolloin tamperelaiset voivat nauttia auringosta, jolloin ei kaipaa tupakan hajua pilaamaan tunnelmaa. Terveyden sekä kasvatuksellisesta näkökulmasta lapsien ei ole hyvä altistua tupakoijien tuomille haittatekijöille kesken hiekkaleikkien, Wigelius perustelee.

– Terveyden kannalta tupakoinnin vaarallisuus on kaikista vaarallisinta itse polttajalle, joten autamme myös heitä pääsemään pahasta tavasta eroon tekemällä siitä mahdollisimman hankalaa. Tupakka sisältää monia ihmiselle vaarallisia myrkkyjä kuten muun muassa kadmiumia sekä arseenia.

Facebookin suositussa Tampereen kuntapolitiikka -keskusteluryhmässä aloite on saanut monenkirjavaa palautetta.

– Stasilaiset stalinistit taas vauhdissa, eikun kieltoja lisää, niin maailma pelastuu, koittakaa nyt edes hieman hillitä näitä älyttömyyksiä, kommentoi yksi keskusteluun osallistuneista.

– Joo ja nyt voidaan ottaa Tampereella käyttöön "tupakka pormestarin virka"saadaan vähän taas turhia kuluja ja sitä myöden yks "hyvävelivirkalisää", kommentoi toinen keskusteluun osallistuneista.

Wigeliuksen aloite on saanut toki myös myönteistä palautetta.

– Kyllä häpäisevät täällä itsensä tökerösormiset itsensäkiihdyttäjät. On ihan paikallaan, että tupakat pidetään piilossa uimarannoilla, kommentoi yksi kirjoittaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut