Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja haluaa perkeleen tiet kuntoon – Ehdottaa kuutta miljoonaa valtion talousarvioon

Tamperelainen kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) on tehnyt talousarvioaloitteen 6 miljoonan euron määrärahalisäyksestä Pirkanmaan pienempien valtion teiden korjausvelkahankkeisiin.

Vikman mukaan Kangasalan Korvenperäntien esimerkki osoittaa, että myös pienempien teiden kunnossapito ja korjaaminen on välttämätöntä. Korvenperäntie nousi valtakunnanjulkisuuteen viime viikolla, kun päällystevauroista kertovaan liikennemerkkiin oli kiinnitetty lisäkilpi "koko perkeleen tie".

– Pirkanmaan teiden hälyttävä kunto näkyy esimerkiksi päällysteiden reikiintymisenä, routavaurioina sekä heikkenevänä liikenneturvallisuutena. Teiden huono kunto myös lisää liikenteen päästöjä. Ihmisten arjen ja tavaroiden liikkumisen sujuvuus on turvattava, toteaa Vikman Facebook-päivityksessään.

Vikman muistuttaa, että korjaustoimenpiteet Pirkanmaallakin kohdistuvat pääasiassa vilkkaille pääteille, silloille ja teiden erikoisrakenteisiin valtakunnallisen linjauksen ja rahoituksen mukaan. Erityisesti valtateiden ja kantateiden ulkopuolella tieverkon tilanne on monin paikoin kriittinen.

– Meillä Pirkanmaalla pääteihin kuluu ylläpitorahoituksesta vielä muuta maata isompi osuus keskeisen sijaintimme ja maanteidemme keskimääräistä vilkkaamman liikennöinnin vuoksi. Rahoitus ei tällä hetkellä riitä läheskään kaikkiin korjaustarpeisiin, joista Ely-keskuksen pitäisi huolehtia, kertoo kansanedustaja.