Lempäälässä päätettiin perustaa Kapteenien rahasto Marko Anttilan ja Jenni Hiirikosken kunniaksi – "Täältä voi ponnistaa jopa maailmanmestariksi..."

Lempäälän kunta on päättänyt perustaa Kapteenien rahaston Marko Anttilan ja Jenni Hiirikosken kunniaksi. Molemmat kiekkoilijat olivat maajoukkueiden kapteeneita keväällä, kun Suomen miehet voittivat MM-kultaa ja naiset saavuttivat MM-hopeaa oltuaan ensin kultamitaleissa kiinni noin varttitunnin ajan.

Lempäälän kunnanhallitus hyväksyi rahaston perustamisen maanantaina. Rahasto on vuonna 2019 Suomen miesten ja naisten jääkiekkomaajoukkueiden kapteeneina toimineiden Marko Anttilan ja Jenni Hiirikosken nimikkorahasto. Rahaston perustaminen on osa kapteenien urheilumenestyksen huomioimista.

Kapteenien rahaston tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Rahastosta voidaan jakaa stipendejä tukemaan lasten tai nuorten harrastustoimintaa tai varusteita. Vuodesta 2020 eteenpäin stipendit jaetaan vuosittain Lempäälä-päivänä syyskuussa, tänä vuonna itsenäisyyspäivänjuhlien yhteydessä.

– Rahaston kautta Lempäälässä halutaan lisätä liikunnan vetovoimaa etenkin lasten ja nuorten keskuudessa. Lempäälästä voi ponnistaa jopa maailmanmestariksi mutta tärkein tavoite on lisätä yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastusmahdollisuuksia, kertoo kunnanjohtaja Heidi Rämö

– Lempäälässä on aktiivista joukkuetoimintaa ja valtavasti harrastusmahdollisuuksia. Haluamme olla mukana tukemassa yhä useamman mahdollisuutta kokea liikunnan riemua, hän jatkaa.

Lempäälän kunta tiedottaa stipendien hakumenettelystä tarkempine hakuohjeineen myöhemmin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut