"Konkurssi ei auta jalkapallojoukkuetta mitenkään" – Näin Valkeakosken Haka nostettiin pinnan alta Veikkausliigaan

Ratinan K-Supermarketin kauppias Marko Laaksonen tunnetaan myös intohimoisena valkeakoskelaisena jalkapalloihmisenä ja Veikkausliigaan nousseen Hakan hallituksen puheenjohtajana. Laaksonen istuu työhuoneessaan Tampereen Ratinassa ja pohtii rauhallisesti sitä, miten lähellä legendaarisen, useampia Suomen-mestaruuksia voittaneen seuran konkurssi lopulta olikaan.

– Silloin joskus 2009 tai 2010 tienoilla oli pahin tilanne. Oli Heikki Sormusen vetämä pelastusporukka, joka oli niin tiukassa paikassa että sitä on vaikeata edes kuvitellakaan... voi sanoa, että silloin oli kyse päivistä, hakeeko joku velkojista seuraa konkurssiin vai ei. Velkaa oli niin paljon ja tilanne oli ihan todella paha, Laaksonen sanoo suoraan.

Pahimmillaan velkaa oli noin 450 000 euroa.

– Jos ajatellaan, että niin sanotussa tavallisessa yrityselämässä konkurssilla voi pelastaa jotain, niin jalkapallossa sillä ei pelasta oikeastaan yhtään mitään. Seura olisi pudotettu konkurssin myötä johonkin vitosdivariin ja kaikki olisi ollut ainakin hetkeksi adjö, Laaksonen sanoo.

Seura alkoi mennä erilaisten järjestelyjen avulla hiljalleen eteenpäin. Laaksonen itse tuli mukaan vuoden 2010 aikana.

Nyt edustusjoukkue on noussut jälleen Veikkausliigaan. Ensi vuonna tavoitteena on saada hyvä sijoitus liigassa kuitenkaan turhia hötkyilemättä.

– Viidentoista vuoden aikana Haka on muodostunut seuraksi, jolla yli 800 omistajaa. Yksittäisistä omistajista kenelläkään ei ole yli viiden prosentin omistusosuutta. Sillä tapaa tilanne on varmasti aika lailla erilainen kuin joskus on ollut, Laaksonen pohtii.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut