Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvinopeudet otetaan käyttöön tiistaina – osalle teistä rajoitukseksi 70 km/h

Ajonopeudet laskevat, kun maanteillä siirrytään talvinopeusrajoituksiin tiistaista lähtien ja koko maassa viikonloppuun mennessä. Muutoksia tulee suurimmalle osalle maanteistä ja moottoriteistä.

Maanteiden nopeus laskee yleensä 80 kilometriin tunnissa ja joillakin tieosuuksilla 70 kilometriin tunnissa. Nopeuksiin vaikuttavat muun muassa tien huono kunto tai liikenteen suuri määrä.

100 kilometrin nopeusrajoitus jää voimaan pääasiassa kaikilla niillä teillä, joilla on keskikaide ja pääteillä, joissa ajosuunnat on erotettu toisistaan.

Myös osalla vähäliikenteisistä maanteistä säilyy 100 kilometrin rajoitus.

Moottoriteiden rajoitukset laskevat 100 kilometriin tunnissa. Poikkeuksina ovat moottoritieosuudet, joissa on käytössä vaihtuvat nopeusrajoitukset. Näitä teitä ovat sellaiset, joilla on mahdollista pitää valoisana vuorokaudenaikana hyvissä ajo-olosuhteissa korkeammat rajoitukset voimassa marraskuun loppuun asti. Vaihtuvia nopeusrajoituksia löytyy esimerkiksi valtateiltä 1 ja 7.

Takaisin kesänopeuksiin siirrytään tavallisesti maalis-huhtikuun vaihteessa.

Liikennemerkkien lisäksi suurimpaan sallittuun nopeuteen vaikuttavat myös muut liikennesäännöt. Tieliikennelain mukaan kuljettajan on otettava huomioon muun muassa tien kunto, keli ja liikenneolosuhteet. Turvallinen ajo voikin edellyttää huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallii.