Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakkanen ei pysäytä potkulautoja – Voin sähköpotkulaudat pysyvät liikenteessä myös talvella, näin lumentuloon varaudutaan

Mikromobiiliyritys Voi Technology aikoo pitää punaiset sähköpotkulautansa myös Tampereen kaduilla läpi talven. Yhtiö aikoo varautua muuttuviin olosuhteisiin muun muassa aluerajoitusten avulla.

Yrityksen sähköpotkulaudat ovat käytössä Pohjoismaissa jo 16 kaupungissa. Kokemusta talviajosta on viime vuodelta Ruotsista, jossa edeltävä talvi oli erityisen kylmä.

– Kokeilimme palveluamme Tukholmassa onnistuneesti jo viime talvena, ja kiitos hyvän valmistautumisen, sähköpotkulaudat olivat poissa käytöstä vain kuutena päivänä. Vaikka lunta satoi ja päivät lyhenivät, pidimme laudat liikkeessä, kertoo Voin markkinointipäällikkö Mathias Soini

Voin mukaan lautoja ei pidetä liikenteessä erityisen lumisena aikana. Yrityksellä on myös valmius sammuttaa kaikki laudat muutamassa minuutissa ja kerätä ne nopeasti pois. Sääolosuhteiden niin vaatiessa ajoalueita rajoitetaan kaupunkien keskustoihin ja alueille, joilla tiet ovat sulat katulämmityksen ansiosta.

Lisäksi Voi on yhteydessä paikallisiin toimijoihin, kuten aurausyrityksiin, jotta yritykset voivat yhdessä selvittää, miten rankkojen lumisateiden aikana kannattaisi toimia. Tavoitteena on sujuvoittaa osapuolten toimintaa talvikuukausien aikana.

Voi myös neuvottelee kaupunkien kanssa lautojen pysäköinnistä talvella. Yhtiö aikoo tiedottaa kaikista talvikuukausina tapahtuvista muutoksista tiedotetaan käyttäjille mobiilisovelluksen kautta. Lisäksi yritys opastaa käyttäjiä siinä, miten muuttuvat sääolosuhteet vaikuttavat laudoilla ajamiseen ja miten niillä voi ajaa turvallisesti.