Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hervanta saa Baanan perjantaina, katso kuvat – Pyöräilyn laatukäytävää ollaan jatkamassa Viinikan liittymään saakka

Hervannan Baana eli Hervannan valtaväylän varrelle rakennettu pyöräilyn ja jalankulun laatukäytävä eli leveä, esteetön ja eroteltu väylä Hervannan Kanjoninkadulta valtatie 9:lle otetaan käyttöön kahdessa vaiheessa.

Osuus Pehkusuonkadulta Kanjoninkadulle tulee käyttöön perjantaina 1. marraskuuta. kun alueella tehdyt viimeistelytyöt eli kaiteiden ja valaistuksen asennus on saatu valmiiksi.

Laatukäytävän toinen osuus Pehkusuonkadulta valtatie 9:lle avataan marraskuun loppupuolella. Tällä osuudella tehdään vielä valaistuksen ja kaiteiden asennusta, joten väylä on työmaa-aluetta, jolla liikkuu työkoneita.

Virallisemmin Hervannan Baanaa juhlistetaan avajaisten merkeissä ensi keväänä.

Hankkeen kustannusarvio on ollut noin 800 000 euroa ja kaupunki on saanut hankkeelle valtionavustusta kävelyn ja pyöräilyn investointitukena 345 000 euroa.

Baanan jatkosuunnitelmia käsiteltiin Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnassa syyskuussa, jolloin jatkosuunnittelun lähtökohdaksi hyväksyttiin Viinikan liittymän ja Suutalansillan (valtatie 9) välisen osuuden yleissuunnitelma. Tämän osuuden pituus on 4,2 kilometriä, ja se on jaettu kahdeksaan osaan.

Jatko-osuuden kustannusarvio on 2,2 miljoonaa euroa. Parhaillaan laaditaan katu- ja rakennussuunnitelmia laatukäytävän jatkamiseksi välille VT9 – Viinikan liittymä. Tavoitteena on toteuttaa vuosina 2020-2022 Viinikanojan, Lokintaipaleen ja Muotialan peltojen osuudet. Nekalantien osuus rakennetaan aikaisintaan vuonna 2022.