Ratinan K-kauppias johtaa nyt Hakaa – "Kulttuuri on kunnossa ja moraali seuraa mukana"

Ratinan kauppakeskuksen uumenissa tekee päivittäin kauppiaana töitä mies, jolla on elämässä myös toinen suuri päämäärä. Hän on Marko Laaksonen, Ratinan K-Supermarketin kauppias sekä Veikkausliigaan ensi kaudeksi nousseen FC Hakan hallituksen puheenjohtaja.

Paikalta on kivenheitto matkaa tamperelaiselle jalkapallolle tutulle Ratinan stadionille. Eikä kausi ollut ehtinyt oikeastaan kunnolla edes loppua, kun uutisoitiin Hakan tavoitelleen ensi kaudeksi tosissaan Ilveksen maalivahtia ja kapteenia Mika Hilanderia riveihinsä.

– Sinun pitää kysyä toimitusjohtaja (Olli) Huttuselta noista kuvioista. Yleisellä tasolla voin sanoa, että olemme iloisia että olemme pystyneet sopimaan hyvien pelaajien kanssa myös ensi kaudesta, Laaksonen muotoilee.

Valkeakoskella syntynyt, Tampereella opiskellut ja jälleen Valkeakoskelle palannut Laaksonen tuli Hakan kuvioihin mukaan vuonna 2010. Tuolloin liikemies Sedu Koskisen aika Tehtaan kentällä oli päättynyt ja koko seuran tulevaisuuskin oli vaarassa päättyä.

– Siinä vaiheessa puhuttiin jo siitä, että elettiin viikko kerrallaan. Sitä ennen vetovastuussa oli Heikki Sormusen vetämä porukka, joka olikin niin tiukassa paikassa että sitä on vaikea edes kuvailla. Varmasti puhuttiin päivistä: jos joku velkoja olisi halunnut hakea konkurssiin, niin sitä tietä olisi sitten menty, Laaksonen muistelee.

Vuosikymmenen aikana tilanne on helpottunut ja otteet kentällä ovat olleet sellaisia, että ne saattoivat kuluneena kesänä yllättää jopa toimiston väen. Odotuksia oli, että kokoonpano on toki valmis pärjäämään.

– Siinä tuli Ykkösen piste-ennätys, maalipörssin voitto ja Teemu Tainiolta ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan hiljentävä esitys, Laaksonen kertaa.

Menestys on hänen mukaansa selitys yksinkertaisista asioista: pohjalla ovat kova työnteon kulttuuri ja intohimo, mutta kuitenkin niin ettei esimerkiksi pelaajia runtata aivan hajalle.

– Kulttuuri on kunnossa ja moraali seuraa mukana. Voittoja ei haeta hinnalla millä hyvänsä, ja myöskään pikavoittoja tavoittelevien paikka ei ole Hakassa. Kaikki lähtee nöyrästä työnteosta, pikku hiljaa ja eteenpäin, Laaksonen kuvailee.

Marko Laaksonen

Vuonna 1980 syntynyt Ratinan K-Marketin kauppias sekä FC Hakan hallituksen puheenjohtaja.

Syntynyt Valkeakoskella, kävi välillä opiskelemassa Tampereella ja asuu nyt perheensä kanssa Valkeakoskella.

Kuvaa nykyistä FC Hakaa seuraksi, jossa yhdistyvät nöyryys sekä valtava intohimo ja voitontahto.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut