Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokialle avataan uusi, ilmainen ja aikarajaton pysäköintialue – Syynä lähijunakokeilu

Nokian kaupunki avaa uuden liityntäpysäköintialueen rautatieasemalle joulukuun 2019 alussa. Nokian ja Tampereen väliset junayhteydet paranevat merkittävästi, kun 15. joulukuuta alkava lähijunakokeilu alkaa. Kasvava raideliikenne edellyttää merkittävää lisäystä myös liityntäpysäköintipaikkoihin, jotta lähijunien lisävuorot saadaan hyödynnettyä tehokkaasti.

Noin 160 auton liityntäpysäköintialue sijaitsee radan eteläpuolella Rautatienkadun varrella. Pysäköinti alueella on maksutonta.

Nokian rautatieasemalla on jatkossa yhteensä neljä liityntäpysäköintialuetta, jotka palvelevat erityisesti joukkoliikennettä käyttäviä matkustajia. Uuden liityntäpysäköintialueen lisäksi rautatieaseman edessä on kaksi asfaltoitua pysäköintialuetta ja linja-autoasemalla yksi asfaltoitu pysäköintialue.

Pysäköintialueet on tarkoitettu pääasiassa työpäivän mittaiseen käyttöön, mutta niiden käyttöä ei rajoiteta. Pysäköintialue jää sorapintaiseksi, mutta sinne toteutetaan tarvittavat opasteet ja merkinnät.