Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kylmäävä luku autoilijoista Suomesta – kuulutko sinäkin heihin, joiden mielestä bensaa ei tarvitse säästää, mutta turvallisuudesta voi tinkiä

Useimmat suomalaisautoilijat tarkastavat autonsa rengaspaineet vain kahdesti vuodessa. Joka kymmenes myöntää jättävänsä tarkastukset täysin väliin.

Tiedot käyvät ilmi kolarikorjaamo Autoklinikan kyselystä.

Kyselyn mukaan peräti 80 prosenttia tarkastaa autonsa rengaspaineet liian harvoin.

Liikenneturvan suosituksen mukaan rengaspaineet kannattaisi tarkistaa vähintään kerran kuussa, tai ajoneuvon valmistajan suositusten mukaisesti.

Vajaapaineisilla renkailla on paljon ikäviä seurauksia: auton hallinta vaikeutuu, polttoaineen kulutus kasvaa ja renkaiden käyttöikä lyhenee.

Kyselyn mukaan vain 52 prosenttia autoilijoista tietää rengaspaineiden tarkastussuosituksen. Tieto ei kuitenkaan johda toimintaan, sillä suurin jättää noudattamatta suositusta.

Enemmän kuin joka kolmas autoilija kertoi tarkastavansa paineet vain kausivaihtojen yhteydessä. Samanlainen osuus kertoi tekevänsä tarkastuksen noin neljästi vuodessa.

Noin joka kymmenes myönsi, ettei tarkasta rengaspaineita koskaan, ja vain 17 prosenttia noudatti kerran kuussa -suositusta.

– Ymmärrän hyvin, mikäli rengaspaineet meinaavat autoilijoilla unohtua. Itsekin aion ehdottomasti petrata jatkossa, vaikka tarkastankin jo rengaspaineet useita kertoja vuodessa, toteaa Vesa Mattila Autoklinikan tiedotteessa.