Henriikka Roo yllättää uudessa roolissa – "Kiva päästä olemaan välillä seksikäs ja naisellinen"

Uudessa teatteriesityksessä nähdään näyttelijäkonkarit Jari Salmi ja Teemu Koskinen sekä uutena kykynä Tankotanssija Henriikka Roo. Teemu Paukamainen

Toni Tervo

Tankotanssi on jo vuosia mielletty Suomessa urheilulajiksi, mutta Henriikka Roolle se on aina ollut muutakin. Hän on totta kai kilpaillut itse lajissa ja valmentanut tulevia lahjakkuuksia kisoihin, mutta nainen nauttii myös saadessaan tehdä esittävää taidetta.

Roon ei siispä kauaa tarvinnut miettiä, kun Pulkkinen-sketsihahmona paremmin tunnettu Jari Salmi pyysi häntä uuteen sketsishow'hunsa jota esitetään Tampereen sketsiteatteri Palatsissa.

– Olin tekemässä tankotanssiesitystä eräälle firmalle ja Jari oli siellä juontamassa. Esitysten välissä kävin vessassa ja huomasin, että paperi oli loppu. Huomautin siitä Jarille, joka ilmoitti lähtevänsä heti hakemaan. Aloin ihmetellä, että kuinka hän nyt noin hyvin tietää mistä sitä löytyy. Googletin asian ja selvisi, että Jari oli sen firman nykyinen pomo. Päätin siis siltä istumalta lisätä sen illan show'huni vähän tarinallisia elementtejä, tankotanssija muistelee.

Vessareissu kannatti, sillä nyt Roo pääsee kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin näyttämään myös tarinallista puoltaan ja kykyjään näyttelijänä. Tanko on yhä lavalla, mutta sen käyttö on lievästi sanottuna monipuolista.

– Tulen muun muassa synnyttämään lapsen tangolla kieppuessani, Roo nauraa.

Tankotanssija on muutenkin innoissaan päästessään erilaisiin rooleihin esityksen aikana. Hän heittäytyy rohkeasti kohti erilaisia haasteita.

– Yksi rooleista on sellainen "minihamemuija". Normaalisti yritän välttää liikaa seksikyyttä esityksissäni, koska tankotanssiin liian helposti sellainen yhdistetään jo valmiiksi. Nyt on kuitenkin kiva päästä olemaan välillä seksikäs ja naisellinen.

– Muutenkin yrityskeikoilla sitä tulee otettua aika varman päälle, sillä ihmiset kuitenkin melkein aina haluavat nähdä sitä tanssia. Nyt pystyy vähän revittelemään.

Teatterihommien lisäksi Roota on työllistänyt rooli kulissien takana seuraavalla Talent-kaudella sekä piipahdus Ennätystehdas-ohjelman kuvauksissa. Häntä on muutenkin näkynyt nyt enemmän televisiossa, sillä hän oli osa tuoreinta Fort Boyard -kautta.

Roon joukkue ei siinä tosin yltänyt finaaliin asti.

– Kyllähän sitä kipuili siellä kuvauksissa, mutta nyt katsellessa on vain hyvät muistot ja monet hauskat hetket palasivat mieleen. Se oli tosi kiva kokemus ja kyllähän sitä miettii, että milloinkas se seuraava haku Selviytyjiin on, hän virnistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 2. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 3. Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020
 4. Nuori mies pakeni Tampereella poliiseja ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita liikenteessä – Kaikki päättyi näyttävään kiinniottoon Hervannassa
 5. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 6. Noutoruoka on Tampereella otettu omaksi, parasta take awayta äänestänyt jo yli 5000 – Tässä Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 top 10 juuri nyt
 7. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 8. Ajoneuvoliikenne Hakametsän jäähallin parkkipaikalle estetään perjantaista alkaen – Syynä nuorison häiritsevät kokoontumiset
 9. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 10. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 11. Tampereen kirjastot avautuvat 1. kesäkuuta – Palveluihin tulee pieniä muutoksia
 12. Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"
 13. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 14. Tampereen Vihreät nimesi neljäkymmentä kuntavaaliehdokasta – "Ehdokastilanteemme on erinomainen"
 15. Pääkirjoitus: Maltti on valttia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.