Valtakunnansyyttäjä Päivi Räsäsen vanhasta kirjoituksesta MTV:lle: "Kyse on jatkuvasta rikoksesta"

Päivi Räsänen ihmettelee, voiko kansalainen tunnistaa rikoksen, jos lakeja säätänyt kansanedustaja ei pysty. Johanna Erjonsalo

Klaus Nurmi

Kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) viisitoista vuotta sitten julkaistusta tekstistä aloitetaan esitutkinta, koska kirjoitus on edelleen yleisön saatavilla.

Aiemmin poliisi päätti, että se ei aloita esitutkintaa, koska asiassa ei ollut syytä epäillä rikosta. Kyse on Räsäsen kirjoituksesta "Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi", jonka Luther-säätiö julkaisi 2004.

Maanantaina syyttäjälaitos kuitenkin tiedotti, että valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi. Perusteena on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Räsäsen kirjoituksen epäillään halventavan homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla.

MTV Uutiset kysyi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselta, miksi tapauksesta aloitetaan vielä nyt esitutkinta, sillä kiihottaminen kansanryhmää vastaan vanhenee rikoksena viidessä vuodessa.

– Kiihottaminen kansanryhmää vastaan on jatkuva rikos, eli se tapahtuu niin kauan aikaa, kun viesti tai kirjoitus on yleisön saatavilla. Sen vanhenemisaika alkaa vasta, kun viesti on poistettu, Toiviainen vastaa MTV Uutisille.

Toiviainen toteaa, että kirjoitus on tällä hetkelläkin yleisön saatavilla.

Päivi Räsänen on epäiltynä myös viime kesänä julkaisemastaan twiitistä, jossa on otti kantaa kirkon osallistumiseen seksuaalivähemmistöjen Pride-tapahtumaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Päivi Räsästä epäillään uudesta kiihotusrikoksesta – valtakunnansyyttäjä aloitti tutkinnan 4.11.2019 14:39

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut