Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunginhallitus päätti: Suomen ja Liechtensteinin välinen historiallinen EM-karsintaottelu näytetään suorana Keskustorilla – Näin paljon se maksaa

Suomen ja Liechtensteinin kenties historiallinen EM-karsintaottelu nähdään isoilta screeneiltä Tampereen Keskustorilla. Asiasta päätti maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus.

Ottelussa on harvinaislaatuinen panos: mikäli Suomi voittaa, se varmistaa paikkansa kesällä 2020 pelattaviin EM-kisoihin.

Tapahtuman järjestäminen on jatkoa Tampereella järjestetyille EM-karsintaotteluille, joiden nostattaman niin sanotun Tampereen taian ansiosta Suomella on karsintojen viimeisillä kierroksilla erinomaiset mahdollisuudet selvitä ensimmäistä kertaa Suomen historiassa jalkapallon arvokisoihin vuonna 2020. Suomen maajoukkue voitti Tampereella pelatuissa otteluissa muun muassa Kreikan ja Bosnia-Herzegovinan sekä kamppaili tasapäisesti Italian kanssa syyskuussa kuitenkin lopulta häviten ottelun.

Katsojatavoite Keskustorin tapahtumassa on noin 3 000 – 5 000 katsojaa. Tapahtuman kustannukset, jotka sisältävät näytöt, äänentoiston, järjestyksenvalvonnan, Viasat-yhteyden ja kaapeloinin, ovat yhteensä noin 15 500 euroa. Tämän lisäksi kuluja aiheuttavat tapahtuman mainonta ja markkinointi.

Kustannus otetaan konsernihallinnon suurtapahtumille varatusta kustannuspaikasta. Määrärahaa on varattu kaikkiaan 105 000 euroa, ja tästä on jäljellä vielä 20 000 euroa.