Risteyskolari vaati Sastamalassa moottoripyöräilijän hengen – Syyttäjä vaatii henkilöautoa kuljettaneelle ehdollista vankeusrangaistusta

Kihlakunnansyyttäjä Minna Miesmäki vaatii Pirkanmaalla asuvalle miehelle ehdollista vankeusrangaistusta tai tuntuvaa sakkorangaistusta kuolemantuottamuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Asiassa on kyse Sastamalassa syyskuussa sattuneesta liikenneonnettomuudesta, jossa menehtyi moottoripyörää kuljettanut mies. Kihlakunnansyyttäjä katsoo, että tapahtuneen aiheutti autoilijan huolimaton toiminta risteyksessä.

– (Autoilijan) kulkusuuntaan on ollut väistämisvelvollisuus risteyksessä osoitettuna kärkikolmiolla.. Samaan aikaan on (kolarissa menehtynyt) lähestynyt risteystä valtatie 11:sta Tampereen suunnasta kuljettamallaan moottoripyörällä.

– (Autoilija) on väistämisvelvollisena lähtenyt kääntymään valtatie 11:sta Tampereen suuntaan vaikka se ei muiden ajoneuvojen sijainti, etäisyys ja nopeus huomioon ottaen ole voinut tapahtua vaaraa aiheuttamatta, syyttäjä katsoo syyteperusteluissa.

Moottoripyöräilijä on tilanteessa törmännyt henkilöauton vasempaan kylkeen. Törmäys on ollut raju: moottoripyöräilijä on menehtynyt törmäyksessä saamiinsa vammoihin välittömästi tapahtumapaikalla.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut