Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies, 57, löi naista skumppapullolla rajuin seurauksin työpaikkabileiden päätteeksi – pullo astalona lyhensi nyt tuomiota merkittävasti

Kuohuviinipullolla tehtyä pahoinpitelyä ei voida pitää törkeänä tekona, vaikka pullo rikkoutuisi iskussa, katsoo Helsingin hovioikeus.

Oikeuden mukaan lasipulloa ei voida rinnastaa ampuma- tai teräaseeseen, kuten ei liioin keppiä, kiveä tai pesäpallomailaa.

Hovioikeus otti asiaan kantaa torstaina antamassaan ratkaisussa, jossa se lievensi 57-vuotiaan miehen saamaa pahoinpitelytuomiota.

Käräjäoikeus oli tuominnut miehen törkeästä pahoinpitelystä tämän lyötyä naista kuohuviinipullolla päähän. Teko sattui Helsingin keskustassa syksyllä 2017.

Käräjäoikeus tuomitsi miehelle vuoden ja 4 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Hovioikeus alensi tuomiota 10 kuukauteen ehdollista. Hovioikeus katsoi, että mies käytti iskussa voimakasta ruumillista väkivaltaa ja teko oli vakava, mutta astalona käytettyä kuohuviinipulloa ei silti voitu pitää perusteena törkeälle pahoinpitelylle.

Nainen kertoi oikeudelle, että teko sattui työpaikan juhlaillan päätteeksi. Nainen oli halunnut poistua juhlista, ja riita oli puhjennut ravintola Zetorin edessä Ylioppilastalon luona.

Mies iski naista takaapäin. Nainen sai päähänsä verta runsaasti vuotaneen haavan ja hänen toinen silmänsä muurautui umpeen. Mustelmien katoaminen kestiviikkoja.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä, koska väkivalta oli yllättävää ja voimakasta ja kohdistui naisen päähän. Lisäksi mies jätti naisen maahan iskun jälkeen.

Mies yritti väittää aluksi, ettei lyönyt naista, vaan tämä repi kuohuviinipullon hänen käsistään. Miehen mukaan pullo oli räjähtänyt hänen poistuttua paikalta.

Riitaa todistanut silminnäkijä kuitenkin vahvisti, että mies oli tullut naisen takaa ja lyönyt yläviistoa naista päähän.

Mies tuomittiin korvaamaan naiselle kipu-, sairaus- ja haittakorvauksina yli 2 700 euroa. Lisäksi mies joutuu maksamaan naisen saamia Kela-korvauksia vajaat 600 euroa, rikosuhrimaksun ja oikeudenkäntikulut.