Topi-koira on somejulkkis, jolla on yli 120 000 seuraajaa, toiminimi ja yhteistyökumppani – "Kun Topi oli ollut kipeänä niin yksittäinen kuva sai 16 000 tykkäystä"

Nina Linstedtin mukaan ilmeikkäästä Topista on helppo ottaa hauskoja kuvia. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Topi on neljä ja puolivuotias saksanpaimenkoira, joka tykkää leikeistä, rapsutuksista ja makkarasta. Sillä on myös yli 120 000 seuraajaa Instagramissa, yhteistyökumppanuus Mustin & Mirrin kanssa sekä oma toiminimi.

Miten tässä näin pääsi käymään? Topin omistaja Nina Lindstedt sanoo, että koiran Instagram-tili perustettiin, kun hän ei enää jaksanut työstää fyysisiä valokuva-albumeja.

– Instagramiin oli helppo tallettaa muistoja koirasta. Ei silloin ollut ajatusta tai tavoitettakaan, että tämä lähtisi näin kasvamaan, sanoo omistaja.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.I was rewarded with a nice stroll outside. Just me & mom #levitopiHenkilön TOPI (@topi_the_dog) jakama julkaisu Loka 17, 2019 kello 5.33 PDT

Topi The Dog -tili perustettiin vuonna 2015. Se lähti liikkeelle Lindstedtin mukaan tasaisesti. Alussa 20–100 seuraajakin oli paljon, mutta kun tuhannen rajapyykki ylittyi, tilin kasvu kiihtyi.

Onnistuneita päivityksiä alettiin liittää kansainvälisiin julkaisuihin, jotka aiheuttivat piikkejä tykkäyksiin ja seuraajamääriin.

– Siellä on tiettyjä videoklippejä tai kuvia, jotka on nostettu ulkomaisille koirasivuille. Mitään superviraaleja julkaisuja Topilla ei ole ollut, mutta parhaalla videoklipillä on noin puoli miljoonaa katselua.

Tilin idea on pysynyt alusta alkaen samana. Tarkoituksena on päivittäin dokumentoida Topi-koiran elämää, tekemisiä ja hauskoja ilmeitä. Yleensä Topin päiväkirjamaiset julkaisut keräävät noin 3000-4000 tykkäystä.

– Viime viikolla oli hauska huomata, että kun Topi oli ollut kipeänä niin yksittäinen kuva sai 16 000 tykkäystä. Se tarina kosketti ihmisiä ja siihen tuli paljon kommentteja. On paljon seuraajia, jotka lukevat aktiivisesti Topin kuulumisista ja elävät niissä mukana.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.G’morning evribodi! Humans were horseriding this morning. Meanwhile I had to guard our house. They have been complaining about the temperature in the house so I helped them a bit. I opened the door to balcony so all the fresh air could come in. What a nice surprise dont you think! #levitopiHenkilön TOPI (@topi_the_dog) jakama julkaisu Loka 17, 2019 kello 4.40 PDT

Koira on jo tottunut kameraan. Lindstedt uskoo, että Topin näkövinkkelistä kyse on yhteisestä harrastamisesta, leikeistä, tempuista ja niiden tallentamisesta.

– En oikein tykkää poseerauskuvista. Topi tekee sisällön tuottamisen helpoksi, koska se osaa itse asettua sopiviin asentoihin ja olla maltillisesti paikallaan. Se varmaan johtuu siitä, että koira oli vasta kolmen kuukauden ikäinen, kun aloin pitää sitä IG:tä. Yleisesti ottaen ne kuvat ovat sellaisia arjen räpsäisyjä.

Yhteistyökuvioiden myötä tilille on päätynyt myös tuotetumpaakin sisältöä, joita varten on järjestetty kuvauksia. Näissäkin mennään hyvin pitkälle koiran ehdoilla.

– Muutaman tunnin se saattaa jaksaa siinä touhuta. Kuvausryhmä on ollut sitä mieltä, että koiran kanssa on helppo tehdä juttuja, koska se osaa esiintyä luontevasti ja hellyyttävästi kameran edessä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.Mom get away, I must see my frisbee!Henkilön TOPI (@topi_the_dog) jakama julkaisu Heinä 25, 2019 kello 10.29 PDT

Palkitsevimpina asioina Topin Instagram-tilin ylläpitämisessä Lindstedt pitää yhdessäoloa. Toisinaan hän on joutunut isompia projekteja varten ottamaan vapaata töistä, mikä taas tarkoittaa sitä, että hän saa touhuta hauvansa kanssa koko päivän.

Kuvien kautta hän on myös tutustunut uusiin ihmisiin.

– Topi on saanut sitä kautta uusia koirakavereita ja minä taas samanhenkisiä ihmiskavereita. On hienoa, että on olemassa tällainen virtuaalinen yhteisö, jossa kaikki tukevat toisiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 2. Onko kesä 2020 mahdollisuus kaupunkikulttuurin muutokselle? – Anna-Kaisa Heinämäki: "Piknikit ja perheen yhteinen tekeminen on tervetullutta"
 3. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 4. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 5. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 6. Saitko laskun tuotteesta, jota et ole hankkinut? Olet saattanut joutua identiteettivarkauden uhriksi, näistä merkeistä sen tunnistaa
 7. Kolumni: Parempaa palvelua
 8. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Lukijalta: Liikenneyhteydet kuntoon
 11. Lipunmyynti loppuu kaukojunissakin koronaviruksen takia– "Algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin"
 12. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 13. Lielahden kartanopuisto aiotaan kunnostaa alkuperäiseen asuunsa – suunnitelmissa penkkejä, istutuksia ja tapahtuma-alue
 14. Kuumat säät vetivät vesille Pirkanmaalla – Poliisi rokotti veneilijöitä koska pelastusliivit olivat jääneet rannalle
 15. Miten käy Tampereen jatko kulttuuripääkaupunkikilpailussa? – Asia ratkeaa juhannuksen jälkeen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 5. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 6. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 7. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 8. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 9. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 10. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 11. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 12. Sähköpotkulautayritys Voi palaa Tampereelle – "Sen avulla on helppo pitää sosiaalista etäisyyttä muihin"
 13. Kolumni: Kenelle kolikot kilisevät?
 14. Pirkkalan kunta peruu suuret kesätapahtumansa – "Poikkeustilanne jatkuu edelleen ja päätökset on tehtävä ajoissa"
 15. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.