Poliisin huomio kiinnittyi, kun Tampereen räntäsateessa ajoi vastaan auto ilman takavaloja – Tästä alkoi puolen tunnin hengenvaarallinen takaa-ajo läpi kaupungin

Perjantai-iltana Tampereen poliisia työllistivät yleisesti useammatkin isot ja pienet liikennehaaverit, jotka olivat seurausta seutukunnalla vallinneesta erittäin huonosta ajokelistä.

Vähän muusta oli sen sijaan kyse tapahtumasarjassa, joka sai alkunsa kello 21.11. Tuolloin poliisipartio havaitsi Tampereella sankassa räntäsateessa ajavan henkilöauton, jonka takavalot olivat täysin pimeänä. Henkilöauto oli ajamassa Lahdesjärven kohdalla kohti Tamperetta, kun poliisipartio kytki pysäytysvalot päälle. Ajoneuvo ajoi tien sivuun, mutta toisen poliiseista noustessa partioautosta, se lähtikin kiihdyttämään kohti Tamperetta.

Moottoritieltä pakomatka jatkui: ensin Viinikan liikenneympyrän kautta Tammelaan ja sieltä Kekkosentielle. Hervannan valtaväylän ja Sammon valtatien risteyksessä pakeneva auto kääntyi kohti Takahuhtia ja sieltä Linnainmaan kautta edelleen Leinolaan. Ajoneuvo saatiin pysähtymään vasta noin puolen tunnin pakomatkan jälkeen Kangasalan Vääränkalliontielle.

Pakenevaa ajoneuvoa yritettiin tätä ennen pysäyttää usean poliisipartion voimin, mutta se jatkoi ajoaan huomattavalla ylinopeudella ja aiheuttaen lukuisia vaaratilanteita. Ajoneuvon kuljettajaksi ilmeni noin 30-vuotias mies. Ajoneuvo oli ilmeisesti luvatta käyttöön otettu.

Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi epäiltyä huumausainetta ja ajoneuvosta löytyi etsinnän yhteydessä käsiaseeseen kuuluva äänenvaimennin.

Kuljettajaa epäillään useista rikoksista – muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, moottorikulkuneuvonkäyttövarkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja haitanteosta virkamiehelle.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut