Tamperelainen Ville Kuusinen selostaa historiallisen EM-karsintaottelun perjantaina – "Jos kaksikymmentä kertaa pelataan Liechtensteinia vastaan, Suomi voittaa niistä 19 kertaa"

Tamperelainen Ville Kuusinen on ensi viikon perjantaina hyvin samantapaisen tilanteen edessä kuin Antero Mertaranta oli keväällä 1995, kun Suomen paikka jääkiekon MM-finaalissa oli varmistunut. Mertaranta selosti Suomen ensimmäisen MM-kullan varmistumisen ja varmisti kiihkeällä selostamisellaan sen, ettei sen toukokuisen sunnuntain jälkeen ole tarvinnut kahta kertaa miettiä tulevaisuuden työkuvioita.

Nimittäin: tapahtuu perjantaina pelattavassa jalkapallon EM-karsintaottelussa Suomen ja Liechtensteinin välillä sitten aivan mitä tahansa, myös Kuusinen tulee jäämään varmuudella suomalaisen urheiluselostamisen historiaan. Mies selostaa ottelun Viasatille, ja lähetys tulee Kuusisen selostamana tällä kertaa nähtäville ja kuultaville myös vapaiden kanavien kautta.

Historiaan Kuusinen jää varmuudella siinä tapauksessa, jos käy kuten odottaa sopii eli Suomi voittaa lilliputtimaan ja varmistaa samalla paikkansa ensi kesän EM-kisoihin. Sitä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin, eli tilanne on hyvin sama kuin Mertarannalla Tukholman keväässä 1995.

Sama kohtalo on tietysti luvassa, mikäli ottelusta seuraa eeppinen tragedia, jotka nekin ovat suomalaisille urheilunkin maailmasta erittäin tuttuja.

– En ole huolissani. Ne kaksi edellistä ottelua olivat joukkueen näkökulmasta hyvä mittari. Ensin oli se kaamea vierasottelu Bosniaa vastaan, jossa Suomella ei ollut oikeastaan palaakaan. Se, miten joukkue kokosi tästä itsensä Turkuun ja Armenia-otteluun, kertoo kaiken siitä millainen jengi nyt on koossa. Alkuvihellyksestä jälkeen matsi oli täysin hallinnassa, eikä lopputulos ollut millään muotoa yllätys, Kuusinen sanoo.

Intohimoisesti urheiluun ja jalkapalloon suhtautuva 31-vuotias selostaja tietää suomalaisen joukkueurheilun murheellisenkin historian ja menneisyyden traagiset kamppailut, mutta luottaa joka tapauksessa joukkueeseen täysin.

– Sanotaan vaikka niin, että jos kaksikymmentä kertaa pelataan Liechtensteinia vastaan niin että Suomen maajoukkue pelaa edes vähän omalla tasollaan, niin Suomi voittaa niistä matseista varmuudella 19, Kuusinen muotoilee.

Ville Kuusisen kuulumisia on luettavissa keskiviikkona ilmestyvästä printti-Tamperelaisesta.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut