Nyt tuli Postin selitys aitaan leikattuun reikään – PAU: Ainakin 17 vuokratyöntekijää mennyt läpi

Posti on tehnyt Liedon logistiikkakeskuksen aitaan reiän, jota kautta se ottaa sisään vuokratyöntekijöitä. Uusi kulkureitti liittyy Postin työntekijöiden lakkoon, joka alkoi maanantaina aamukuudelta.

Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sai tiedon erillisestä sisäänkäynnistä varhain maanantaiaamuna.

– Olen saanut tiedon, että ainakin 17 työntekijää on mennyt reiän kautta sisälle maanantaina aamupäivän aikana, Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan työnantaja ottaa työvoimaa sisään eri reittiä, koska pääsisäänkäynnin luona on lakkovahteja.

– Työnantaja ei halua, että vuokratyöntekijät puhuvat lakkovahtien kanssa, Nieminen toteaa.

Taloussanomien haastattelema Postin poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasoja kertoi, että hänen tietääkseen uudella kulkureitillä ei ollut mitään tekemistä lakon kanssa.

– Kulkureitti on tarkoitettu kaikille työntekijöille, ei ainoastaan vuokratyöntekijöille. Aidan purkaminen on normaali, mutta kuitenkin melko harvinainen toimenpide. Aitaa saatetaan purkaa esimerkiksi tilanteissa, joissa ajojärjestelyt muuttuvat tai oikea portti on rikki, Ainasoja kertoi.

Niemistä hämmästyttää myös torstai-iltana Postin Vantaan logistiikkakeskuksessa sattunut tapaus.

– Postin työntekijä oli kertonut aulatilassa vuokratyöntekijöille mistä lakossa on kysymys. Vartijat olivat poistaneet hänet rakennuksesta. Tämä on yksi räikeimmistä teoista, joita olen kohdannut, Nieminen sanoo.

Niemisen tietojen mukaan Posti on myös uhkaillut vuokratyöntekijöitä kertomalla, että töitä ei ole, jos henkilö osallistuu lakkoon.

– Hämmästelen, jos valtio katsoo omistavansa yrityksen toiminnan hyväksyttäväksi. Tämä on työnantajapolitiikkaa, jota en pysty käsittämään, Nieminen sanoo.

Nieminen muistuttaa, että koska liitto on tehnyt lakkopäätöksen, liitto on myös vastuussa seurauksista, ei yksittäinen työntekijä.

Uusi jäseniä on Niemisen mukaan liittynyt PAU:hun viime päivinä useita satoja. Lakossa on tällä hetkellä noin 9 000 työntekijää.

– Vielä on mahdotonta sanoa kuinka kauan lakko kestää. Tietenkin toivomme mahdollisimman lyhyttä lakkoa, tämä ei ole mukava tilanne kenellekään, Nieminen sanoo.