Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime vuoden hulevesilaskutuksessa havaittiin merkittäviä ongelmia – Laskuja lähetetään takautuvasti

Vuoden 2018 hulevesilaskutusta viimeistellään edelleen. Tampereen kaupungin mukaan laskutuksessa on esiintynyt merkittäviä ongelmia.

Osa viime vuoden hulevesilaskuista laskutetaan takautuvasti, sillä laskuja jäi muodostumatta kuntarekisterin rekisteritiedoissa olleiden puutteiden takia.

Rekisteritietoja täydennetään kiinteistötiedoista, jolloin laskutus onnistuu. Suurin osa laskuttamatta jääneistä kohteista on pientalokiinteistöjä, joissa vuosimaksut vuoden 2018 taksan mukaisesti ovat tontin koosta riippuen noin 50 – 250 euron suuruisia keskimäärän ollessa noin 70 euroa.

Lisäksi laskujen osoitetietoja on korjattu ja muistutusten perusteella laskuja tarkistettu.

Tampereen kaupunki pahoittelee laskutusongelmista aiheutunutta haittaa ja vaivaa. Yhdyskuntalautakunnalle on annettu selvitys tilanteesta, ja kuinka se korjataan.

Vuoden 2019 hulevesimaksun laskutus alkaa marraskuun loppupuolella. Laskut pyritään lähettämään siten, että kaikki laskut postitetaan viimeistään tammikuussa 2020