Ville Kuusinen selosti jo pikkupoikana omia pihapelejään – Nyt mies on äänessä, kun Suomen jalkapallohistorian merkittävin ottelu pelataan perjantai-iltana

Kuluvan viikon perjantaina pelataan jalkapallo-ottelu, joka jää varmuudella suomalaiseen urheiluhistoriaan, tapahtui siinä mitä tahansa. Mikäli Suomi Liechtensteinin EM-karsinnassa voittaa, on ensi kesänä edessä maajoukkueen ensimmäiset arvokilpailut koskaan.

Ottelun selostaa 31-vuotias Ville Kuusinen. Hän on jahdannut unelmaansa jo pikkupojasta asti. Silloin hänellä oli tapana selostaa omia pihahöntsyjään omaksi ilokseen.

Unelma selostajan työstä on säilynyt siitä saakka: niin tiukasti, että se määritteli tiukasti jopa fysioterapeuttiopintoja Savonlinnassa. Kuusinen oli päättänyt kouluttautua myös sisätöihin, mikäli unelma ei jostain syystä nappaisikaan.

Tuossa vaiheessa Kuusinen oli jo päässyt mukaan kaupallisten kanavien selostuskuvioihin, ja ne työt sijaitsivat pääkaupungissa. Mies oli tuossa vaiheessa hieman päälle parikymppinen, mutta intoa piukassa.

– Minut on kasvatettu sillä tapaa, että töitä pitää tehdä. Pari kertaa viikossa juna lähtikin 4.30 Helsinkiin, josta palattiin takaisin puoliltaöin. Siitä se pikku hiljaa lähti rakentumaan. Kiitos vaan silloiselle kämppikselle, joka saattoi joutua hieman jeesimään koulutöissä...

Sen jälkeen on rakentunut paljon: satoja selostettuja otteluita sekä kaksi Mestarien Liigan loppuottelua paikan päältä.

– Suomen maajoukkueeseen minulla on kuitenkin erityinen suhde. Kun Suomi kukisti Bosnian Ratinassa, otin luurit matsin jälkeen päästä ja aloin yhtäkkiä vaan itkeä, niin hienolta se tuntui.

Selostajalta löytyy itseltään myös pelaajataustaa. Viime kaudella mies hyökkäsi Kolmosessa pelaavan Nokian Palloseuran riveissä ja maalejakin syntyi kolme kappaletta kauden aikana. Aiemmin Kuusinen on nähty myös porilaisen Musan Salaman pelipaidassa.

Perjantai on Tampereella Hakametsässä yhdessä avovaimonsa kanssa asuvalle Kuusiselle käänteentekevä. Mies selostaa ottelun Viasatille, ja lähetys tulee Kuusisen selostamana tällä kertaa nähtäville ja kuultaville myös vapaiden kanavien kautta. Ottelu nähdään suorana lähetyksenä myös Neloselta.

– Panos on kaikille selvä. Ja mieti sitä sukupolvea, joka on nyt iältään vaikka yli 50-vuotiaita ja ei ole koskaan nähnyt Suomea kisoissa, ja oli jo menettänyt kenties toivonsa, Kuusinen maalailee.

Kuusinen itse ei ehdi perjantain ottelun jälkeen erityisemmin riehaantua.

– Lauantaina lähtee iltapäivällä lentokone kohti Ateenaa, viittaa selostaja EM-karsintalohkon viimeiseen otteluun, jonka Suomi pelaa vieraissa Kreikkaa vastaan.

Jääkö perjantai historiaan?

Suomi ja Liechtenstein pelaavat EM-karsintaottelun Helsingissä perjantaina 15.11. kello 19 alkaen. Mikäli Suomi voittaa, se varmistaa paikan EM-kisoihin.

Ottelun voi katsoa Tampereen Keskustorilla suurilta näytöiltä. Illan kulkua voit seurata myös Tamperelaisen Facebook-yhteisöstä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut