On se vaivan arvoinen! – Valmiit Hämpin palat saivat arvosanaksi 7,9

Kyllä siitä hyvä on tullut, sanoo Tamperelaisen Lukijaraadin enemmistö Hämeenkadun jo valmistuneista osuuksista.

Lukijaraatilaisista yli 60 prosenttia oli sitä mieltä, että jo valmistuneet katuosuudet vastaavat odotuksia. Päinvastaista mieltä oli reilut 20 prosenttia vastaajista.

Lukijaraatilaiset olivat edelleenkin tyytyväisiä lopputulokseen, jos lopputulosta verrataan kadun rakennusajan aiheuttamaan haittaan. Tällöin lähes puolet raatilaisista arvioi lopputuloksen haitan arvoiseksi. Täysin toista mieltä oli reilu kolmannes vastaajista.

Uutta ratikka-ajan Hämeenkatua on valmiina länsipäässä Kuninkaankadun ja Hämeenpuiston välinen alue ja itäpäässä pätkä Rautatienkadulta Aleksanterinkadulle.

Vastaajaryhmistä miehet olivat lopputulokseen jonkin verran naisia tyytyväisempiä. Ikäryhmistä uuteen Hämeenkatuun olivat selvästi tyytyväisimpiä nuorimmat eli alle 35-vuotiaat vastaanottajat. Lopputulokseen tyytyväiset olivat selvänä enemmistönä kaikissa ikäryhmissä.

Kun lopputulosta pyydettiin vertaamaan remontinaikaiseen vaivaan, ainoastaan myöhäiskeski-ikäiset eli 55–64-vuotiaat arvioivat, että valmiit osuudet eivät ole remontin aikaisen vaivan arvoisia.

Kun lukijaraatilaisilta kysyttiin, minkä yleisarvosanan he antavat valmiille katuosuuksille, tuli vastausten keskiarvoksi 7,9.

Kiitettävän eli ysin tai kympin antoi vastaajista joka kolmas. Ala-arvoisen eli nelosen tai vitosen antoi 9 prosenttia vastaajista. Yleisin arvosana oli kahdeksikko, joka antoi vastaajista 29 prosenttia.

Korkeimmalle lopputuloksen arvioivat alle 35-vuotiaat vastaajat, joilla keskiarvo oli 8,5. Matalin keskiarvo tuli 55–64-vuotiaille, joiden mielestä uudet osuudet ovat 7,6:n arvoiset.

Kyselyyn vastasi yhteensä 571 lukijaraatilaista loka–marraskuun vaihteessa.

Lukijaraadin kanta

Kyllä 61 %

Ei 22 %

En osaa sanoa 17 %

Kyllä 48 %

Ei 36 %

En osaa sanoa 16 %

Lähde: Tamperelaisen Lukijaraati/TietoykkönenVastaajia 571, vastausaika 29.10.–1.11.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut