Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

34-vuotias tarjosi 14-vuotiaalle yösijaa seksin vuoksi – tuomittiin vankilaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Hovioikeus on tuominnut Famara Damphan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Hovioikeuden tuomio piti voimassa Helsingin käräjäoikeuden aiemmin antaman tuomion.

Tuomittu mies oli 34-vuotias tapahtumahetkellä vuonna 2013. Uhriksi joutunut tyttö oli tuolloin 14-vuotias.

Uhri piti tapahtumat salassa vuosien ajan kokemansa voimakkaan häpeän vuoksi.

Tyttö oli tavannut Damphan sattumalta Helsingin keskustassa sijaitsevassa baarissa. Tyttö oli kertomansa mukaan tullut paikalle toisen miehen kanssa, koska oli karkumatkalla.

Ennen baariin tuloaan tyttö ja kyseinen mies olivat olleet keskenään sukupuoliyhteydessä.

Baarissa mies jätti tytön omilleen, jolloin hänen seuraansa liittyi tuomittu Famara Dampha. Tyttö kertoi joutuneensa poistumaan baarista, koska oli alaikäinen.

Famara Dampha lähti mukaan, osti tytölle hampurilaisen ja vei tämän kotiinsa luvaten yösijan.

Pikku Huopalahdessa sijainnut asunto oli tytön mukaan siisti ja siellä oli useita huoneita, joissa oli muitakin ihmisiä, ainakin yksi mies ja nainen.

Dampha oli vienyt tytön huoneeseen, joka näytti pienen tytön huoneelta. Mies oli käynyt juttelemassa asunnossa olleiden kanssa ja jättänyt tytön huoneeseen syömään ostamaansa hampurilaista.

Palattuaan tytön luokse mies alkoi kosketella uhriaan rinnoista ja oli tämän kanssa suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä.

Tytön mukaan Dampha poistui huoneesta yhdynnän jälkeen ja paikalle tuli toinen mies, joka niin ikään oli sukupuoliyhteydessä tytön kanssa.

Aamulla tyttö heräsi Damphan vierestä ja kertoi tämän tuoneen itselleen aamupalaa. Sen jälkeen mies ja uhri poistuivat asunnosta keskustaan, missä mies maksoi tytölle bussilipun kotiin.

Tyttö kertoi oikeudessa kärsineensä ja ahdistuneensa tapahtuneesta kaikki nämä vuodet.

Erityisesti Famara Damphan teko oli jättänyt häneen syvät haavat siksi, että tyttö oli luottanut tämän lupaamaan turvalliseen yösijaan. Hän kertoi oikeudessa ymmärtäneensä, että asia on käsiteltävä päästääkseen siitä eteenpäin. Kahden muun miehen kanssa olleista sukupuoliyhteyksistä tytöllä on vain hataria muistikuvia.

Dampha myönsi sukupuoliyhdynnän, mutta kiisti syytteen selittämällä luulleensa tyttöä vähintään 16-vuotiaaksi, koska oli tavannut tämän baarissa.