Jari Sillanpää ehti juuri käydä keikalla Tampere-talossa ennen hyväksikäyttösyytteen tuloa julkiseksi – IS: "Yhtään keikkaa ei peruta", sanoo kiertuemanageri tulevista kirkkokonserteista

Jari Sillanpää aikoo loppuvuoden aikana keikkailla tavalliseen tapaan. Lotta Åberg

Pekka Ruissalo

Nyt lapsen hyväksikäytöstä syytetty laulaja ja vuoden 1995 Tangokuningas Jari Sillanpää ehti käydä keikalla Tampere-talossa keskiviikkona, pari päivää ennen kuin tuoreet syytteet tulivat julkisiksi.

Tamperelainen uutisoi syytteistä aiemmin perjantaina.

Sillanpäätä syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka on epäilyksen mukaan tapahtunut Helsingissä 30.8.2017. Sillanpäätä syytetään lisäksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, joka on epäilyksen mukaan tapahtunut Helsingissä 24.9.2017.

– Jari Sillanpää on laulaja, joka viihdyttää, koskettaa ja liikuttaa. Ikä ja eletty elämä ovat tuoneet lisää syvyyttä tulkintaan. Ääni soi pitkän tauon jälkeen sävykkäämpänä kuin koskaan aikaisemmin, kuvaillaan tapahtuman markkinointimateriaalissa.

Tampereella miestä säesti neljästä muusikosta koostunut yhtye. Keikalle myytiin 48 ja 38 euron hintaisia lippuja.

Sillanpäälle on loppuvuodesta myyty useita keikkoja, jotka ovat enimmäkseen joululaulukonsertteja kirkoissa. Miehen manageri Lilja Kainulainen sanoo Ilta-Sanomille monien Sillanpään konserttien olevan jo loppuunmyytyjä ja "keikkapaikkoina toimivat kirkot ovat olleet innostuneita artistin jouluohjelmasta".

Manageri sanoo, että yhtään loppuvuoteen sovittua keikkaa ei peruta.

– Soitin sattumalta yhteen kirkkoon ja puhuttiin jouluohjelmasta. He sanoivat, että ohjelma on erinomaisen ihana. Sanoin samalla, että tämmöinen on tullut julki, Kainulainen kommentoi Ilta-Sanomille.

– Kirkkokonserteissa hiljennytään joulun sanomaan ja tunnelmoidaan pianon, viulun, sellon sekä kanteleen säestyksellä. Tiedossa on vahvaa tulkintaa Ave Mariasta Jouluyön hiljaisuuteen, kuvataan joulukonserttien sisältöä Sillanpään verkkosivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.