Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Milla Madetoja Tampereelta tuli Ylen aamuihin – "Aamukolmen herätys vetää sopivalla tavalla nöyräksi"

Ylen uudistunut aamulähetys Ylen aamu on nostanut valtakunnalliseen näkyvyyteen aiemmin paikallisuutisista tunnetun, tamperelaisen Milla Madetojan, 37.

Yleisradion palveluksessa Madetoja on viihtynyt jo pitkään: aamutelevision puolelle Pasilaan hän siirtyi Ylen alueuutisista ja sitä ennen hän oli toimittajana ja juontajana useissa Ylen asiaohjelmissa.

– Pasilan päässä tuli uutisankkurin tarve, kun Heta-Leena Sierilä vaihtoi työpaikkaa. Tein muutenkin jo satunnaisesti aamutelevisiovuoroja, mutta nyt sitten tekijälle oli tämän kautta isompi tarve. Tehtävän haasteellisuus oli erityisen kiinnostavaa.

Kyseessä ei ole tilapäinen stunttaus, vaan Madetoja on Pasilassa nyt vakiokasvona. Kotipaikka pysyy kuitenkin edelleen Tampereella.

– Onhan siinä tietysti ero, jos ajattelee että Mediapolis oli kotoa 10 minuutin matkan päässä. Tiedän kuitenkin hyvissä ajoin työvuoroni ja elämä on suunniteltavissa hyvin etukäteen, Madetoja kuvailee.

Työaamuina Madetojan kello soittaa aamukolmelta Helsingissä. Hän vertaa kokemusta avantouintiin.

– Se vetää sopivalla tavalla nöyräksi. Herätessä tai avantoon mennessä on sellainen olo että huh huijaa, mutta kun asiaan pääsee kiinni niin olo on yhtäkkiä aika mahtava. Neljältä pistetään kahvi tippumaan Pasilassa ja sitten mennään hyvällä sykkeellä aamu läpi. Päiväunet ovat toki töiden päätyttyä tarpeen, iltayhdeksältä ennen työaamuja nukkumaan käyvä Madetoja huomauttaa.

Uudistunut aamulähetys on herättänyt paljon keskustelua. Muun muassa Iltalehti uutisoi lööpissä asti ”kansan täystyrmäyksestä”.

– Tärkeätä on, että tulee palautetta. Tähän asti se on ollut ainakin enimmäkseen hyvin asiallista, ja monissa on paljon hyviä huomioita, Madetoja sanoo.

Tampereen yliopistosta tiedotusoppi pääaineenaan valmistunut toimittaja tunnetaan ulkoilmaihmisenä, joka tykkää liikkumisesta. Tämä ei ole poistunut nykyisessäkään arjessa.

– Tykkään urheilla ja myös nukkua hyvin. Luonnossa liikkuminen on minulle paras mahdollinen tapa nollata pää mahdollisissa stressitilanteissa, Madetoja sanoo.