Tavara-aseman siirrosta urakkasopimus – Yli satavuotias tiilirakennus 1,4 metrin korkeuteen ja Morkun paikalle 2,68 miljoonalla eurolla

Tampereen kaupunki ja Kreate Oy solmivat urakkasopimuksen tavara-aseman siirrosta tänään.

Tavara-asema siirretään Ratapihankadun vastakkaiselle puolelle tontille, jolta puretaan vanha seurantalo Morkku.

Tavara-asema päästään siirtämään, kun Morkku on purettu. Morkku voidaan purkaa, kun sen rakennussuojelun hylkäämispäätöstä koskeva valitus on ratkaistu lainvoimaisesti.

Ympäristöministeriö hylkäsi Morkun rakennussuojeluesityksen 22.3.2019, ja päätöksestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Urakkasopimuksen mukaan Kreate Oy purkaa Morkun sekä siirtää ja vahvistaa tavara-aseman. Ennen siirtotöitä urakoitsija laatii tarkemmat suunnitelmat työn toteuttamiseksi.

Siirrossa tavara-asema nostetaan paikaltaan noin 1,4 metrin verran ja siirretään sitä varten tehtyä siirtorataa pitkin uudelle paikalleen.

Urakkaan kuuluu vielä siirtoradan ja vanhojen perustusten purku sekä alueen viimeistely. Urakkaan ei kuulu tavara-asemarakennuksen parantaminen.

Urakkakilpailu järjestettiin jo vuonna 2016. Silloisen urakkakilpailun voitti Lemminkäinen Infra Oy 2,63 miljoonan euron tarjoushinnalla. Projekti laitettiin jäähylle, koska tarjoushinta ylitti talousarviossa varatun 1,6 miljoonan euron määrärahan. Jotta siirto ja sen myötä alueen kehittäminen edistyisi, vuoden 2019 talousarvioon tavara-aseman siirrolle varattiin 3,2 miljoonaa euroa.

Rahoituksen varmistuttua käynnistetiin hankintamenettely uudelleen ja urakoitsijaksi valikoitui Kreate Oy 2,68 miljoonan euron tarjoushinnalla.

–Tavara-aseman siirto on urakkana ja projektina ainutkertainen Suomessa. Vastaavan kokoluokan kivirakenteisen talorakennuksen siirto on Suomessa harvinainen tapahtuma, kuvailee rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen

Tampereen kaupungin järjestämän Ratapihankadun tontinluovutus- ja konseptikilpailun alustavat tarjoukset on jätetty. Kilpailuun jätettiin neljä tarjousta. Seuraavassa vaiheessa alkaa neuvottelumenettely valittujen tarjoajien kanssa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut