Viinikankadun ylittävä rautatiesilta uusitaan

Tampereen Viinikassa sijaitseva Viinikankadun ylittävä rautatiesilta eli Pinninkadun alikulkusilta korvataan uudella pidemmällä sillalla. Hanke toteutetaan Väylän ja Tampereen kaupungin yhteishankkeena.

Työt maastossa alkavat marraskuun lopussa ja uusi silta valmistuu loppukesällä 2020.

Tampereen kaupunki suunnittelee kaistojen lisäämistä Viinikankadulle Viinikan liittymän pohjoispuolelle. Viinikankatu ruuhkautuu jo nykyisellään ja lisääntyvä maankäyttö, kuten kansiareena sekä suunnitteilla oleva mahdollinen Hämpin parkin laajennus, tulevat lisäämään liikennettä entisestään.

– Rautatiesillan nykyiset silta-aukot eivät mahdollista ajoneuvoliikenteen kaistojen lisäämistä. Uusimme sillan, jotta lisääntyneiden liikennemäärien ja tulevan maankäytön vaatimat kaistajärjestelyt saadaan toteutettua omana hankkeena lähitulevaisuudessa. Uusi silta mahdollistaa myös sillan alikulkukorkeuden kasvattamisen, kertoo Petri Kantola Tampereen kaupungilta.

Nykyinen silta on kaksiaukkoinen ja sen kannen pituus on 24 metriä. Uusi silta tulee olemaan viisiaukkoinen ja noin 40 metriä nykyistä siltaa pidempi. Nykyisen sillan maatukien luonnonkiviä hyödynnetään uuden sillan alittavissa tukimuureissa.

Pinninkadun alikulkusillan uusiminen toteutetaan Suunnittele ja toteuta -urakkana. Urakkasopimus Kreate Oy:n kanssa allekirjoitettiin syyskuun 2019 lopussa. Sillan rakennussuunnittelu on parhaillaan käynnissä.

Työt maastossa alkavat marraskuun 2019 lopussa työmaan perustamisella. Työt aloitetaan muun muassa kaapeleiden kartoituksella ja siirtämisellä. Alueella sijaitsee paljon putkia, johtoja ja kaapeleita, joita on suojattava tai siirrettävä pois rakennustöiden tieltä.

Uusi silta perustetaan jopa 60 metriä pitkillä kallioon ulottuvilla porapaaluilla.

– Porapaalutustyöt aloitetaan joulukuussa 2019. Porapaalutustyöt tulevat aiheuttamaan kaistojen tilapäisiä sulkemisia Viinikankadulla. Työmaa vaikuttaa myös jalankulku- ja polkupyöräliikenteen järjestelyihin alueella, kertoo Väylän projektipäällikkö Terhi Haapaniemi

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut