Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viinikankadun rautatiesilta uusitaan täysin – Luvassa tilapäisiä liikennejärjestelyjä

Tampereen Viinikassa sijaitseva Viinikankadun ylittävä rautatiesilta eli Pinninkadun alikulkusilta korvataan uudella pidemmällä sillalla. Hanke toteutetaan Väylän ja Tampereen kaupungin yhteishankkeena. Työt maastossa alkavat marraskuun lopussa ja uusi silta valmistuu loppukesällä 2020.

Tampereen kaupunki suunnittelee kaistojen lisäämistä Viinikankadulle Viinikan liittymän pohjoispuolelle. Viinikankatu ruuhkautuu jo nykyisellään ja lisääntyvä maankäyttö, kuten kansiareena sekä suunnitteilla oleva mahdollinen Hämpin parkin laajennus, tulevat lisäämään liikennettä entisestään.

Nykyinen silta on kaksiaukkoinen ja sen kannen pituus on 24 metriä. Uusi silta tulee olemaan viisiaukkoinen ja noin 40 metrinen nykyistä siltaa pidempi. Nykyisen sillan maatukien luonnonkiviä hyödynnetään uuden sillan alittavissa tukimuureissa.

Uusi silta perustetaan jopa 60 metriä pitkillä kallioon ulottuvilla porapaaluilla.

–Porapaalutustyöt aloitetaan joulukuussa 2019. Porapaalutustyöt tulevat aiheuttamaan kaistojen tilapäisiä sulkemisia Viinikankadulla. Työmaa vaikuttaa myös jalankulku- ja polkupyöräliikenteen järjestelyihin alueella, kertoo Väylän projektipäällikkö Terhi Haapaniemi