IL: Pääministeri Rinne vaikenee väitetystä kontaktista PAU:n kanssa

Postilakko juontaa juurensa siitä, että 700 pakettilajittelijaa siirtyi Postin tytäryhtiöön ja sitä myötä eri työehtosopimuksen piiriin. Arkisto / Marika Lumme

toimitus

Valtion omistajaohjausosasto ilmaisi jo viikkoja sitten tukensa Postin pakettilajittelijoiden siirrolle Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin, kertoo STT Iltalehden mukaan.

IL myös kertoo, että valtio-omistaja on luvannut PAU:lle, että pakettilajittelu siirretään takaisin PAU:n työehtosopimuksen piiriin. Iltalehden tietojen mukaan PAU on puheenjohtajansa Heidi Niemisen johdolla pitänyt neuvotteluprosessin aikana tiivistä yhteyttä suoraan pääministeri Antti Rinteen (sd) esikuntaan. Rinne ei iltapäivällä kommentoinut asiaa IL:lle

Valtion omistajaoikeusmininisteri Sirpa Paatero (sd) hyväksyi 700 postin pakettilajittelijan siirron Postin tytäryhtiö Postin Palveluihin, joka kuuluu media-alan ja graafisen teollisuuden yritysten etujärjestö Medialiittoon.

Postilakon taustalla on se, että 700 pakettilajittelijan työehdoista sovittiin Teollisuusliiton ja Medialiiton välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut