"On positiivista, että ihmisillä on mielipiteitä ratikasta" – Tampereen ratikkapomo ei ole tarvinnut säätä keskustelunavaukseksi kahden vuoden aikana

Ratikkahankkeesta on valmiina 73 prosenttia, kun projektiaikaa on käytetty 64 prosenttia.

Tästä lukuparista Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö on hyvin mielissään.

– Tänä vuonna rakentaminen on edennyt todella hyvin. Radan rakentamista ensi vuodelle jää enää vähän ja silloin päästään rakentamaan tekniset järjestelmät, summaa Sirviö.

Kiskoista on asennettu koko ratikkareitille jo 95 prosenttia.

Kahden ratikkayhtiön pomona työskentelemänsä vuoden aikana Sirviö on tullut julkisuudessa Tampereen ratikan kasvot. 53-vuotias diplomi-insinööri ei ole pannut ratikan puhemiehen paikkaa pahakseen.

– Isolla sydämellä on oltu mukana. Kaksi vuotta on mennyt nopeasti. Vauhtia on piisannut.

– Tampereella hanketta on mahtava tehdä. Punnertamaan ja soveltamaan tämän kokoisessa hankkeessa joutuu, mutta allianssimalli on antanut sillekin hyvän alustan, jatkaa Sirviö.

Mies on antanut kasvot raitioliikenteelle ennenkin.

Sirviö ehti aiemmalla työurallaan ansaitsemaan jo Mr. Raitiovaunun lisänimen Helsingissäkin. Ennen Tampereelle tuloa hän työskenteli muun muassa kahdeksan vuotta HKL:n raitioliikenteen johtajana. Takavuosilta Sirviöllä on työhistoriaa myös Tampereen ratikat valmistavalta Transtechilta.

Ratikkakeskustelun kierroksista huolimatta kadulla on saanut kulkea rauhassa.

– Alussa palautetta tuli paljon ja se oli ymmärrettävää. Tämän on ollut rankka kokemus niillä alueilla, jossa ratikkaa on rakennettu. Keskustelunavauksia ei ole tarvinnut miettiä. On positiivista, että ihmisillä on mielipiteitä ratikasta, naurahtaa Sirviö.

Ensi keväänä ratikkahankkeessa alkaa uusi vaihe, kun ensimmäisen Tampereelle tulevan prototyyppivaunun testit alkavat.

Sirviö myöntää, että mielessä on jo hetki, kun ensimmäinen vaunu pääsee koeradalta testeihin Hervannan valtaväylän suoralle.

– Kyllähän sitä innokkaasti odottaa. Pitkän linjan kiskomiehelle se on todella hieno hetki.

Pekka Sirviö

53-vuotias konetekniikan diplomi-insinööri

vuoden 2017 lokakuun alusta Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja

aiemmin muun muassa HKL-Raitioliikenteen johtaja ja bussiyhtiö Transdev Finlandin toimitusjohtaja, työskennellyt myös ratikoita ja junia valmistavilla Transtechillä, Fiat Ferroviaralla ja Alstomilla

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut