Myös romanien tamperelainen puhemies toivoo anteeksipyyntöä Peteliukselta – Yle: "Kyllä se olisi fiksua aikuiselta mieheltä"

Keijo Svart toivoisi Pirkka-Pekka Peteliukselta anteeksipyyntöä. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Takavuosien huumorimies ja nykyhetken kansanedustaja Pirkka-Pekka Peteliuksen (vihr.) iempi ulostulo niin sanotuista nunnuka-nunnuka -sketseistä on herättänyt runsaasti jatkokeskustelua puolesta ja vastaan. Sketsien mahdolliseen leimaavuuteen tai jopa rasistisuuteen ottaa kantaa myös Tampereen romanien puhemies, erityisohjaaja Keijo Svart.

Svart kommentoi asiaa Ylen haastattelussa. Pulttibois-sarjassa Petelius ja näyttelijäkollega Aake Kalliala tekivät huumoria myös romaneista. Kaksikon versiolle oli leimallista erittäin kovaan ääneen puhuminen sekä ylikorostettu kävely, jota voi kutsua kansankielisesti saapasteluksi.

– Eiväthän sketsit missään nimessä kuulostaneet mukavilta. Pirkka-Pekka Petelius ei ymmärtänyt, miten paljon hallaa teki meidän heimollemme ja porukallemme, Svart kommentoi Ylen mukaan.

Svart kaipaisi Peteliukselta jopa anteeksipyyntöä sketseistä.

– Kyllä se olisi fiksua aikuiselta mieheltä. Niin minä tekisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.