Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Tampereella: "Maalittaminen vähentää työssä jaksamista"

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen puhui perjantaina uusien poliisien valatilaisuudessa Tampereella. Valan tilaisuudessa antoi 140 uutta poliisia. Vala annettiin myös ruotsiksi.

Kolehmainen oli huolissaan muun muassa siitä, miten paljon poliisi kokee niin sanottua epäasiallista vaikuttamista.

– Maalittaminen vähentää työssä jaksamista. Olemmekin yhdessä Valtakunnansyyttäjänviraston ja käräjäoikeuksien laamannien kanssa tehneet lakiesityksen, jonka avulla viranomainen voisi suojautua nykyistä paremmin epäasialliselta vaikuttamiselta. Se ei silti poistaisi sitä, että poliisi näkyisi edelleen kasvollisena katukuvassa, Kolehmainen huomauttaa.

Ylijohtaja kiinnitti huomiota myös vasteaikoihin.

– Alueelliset erot kasvavat. Helsingissä partio oli viime vuonna paikalla viidessä minuutissa. Savukoskella apua joutui odottamaan reilusti yli tunnin, Kolehmainen totesi.

– Ihmiset odottavat, että palvelumme ovat nopeasti saatavissa, rikoksia estetään ennalta ja ne selvitetään tehokkaasti. Tilastojen valossa palvelumme ovat kuitenkin kokonaisuutena heikentyneet. Toimintavalmiusajat ovat pidentyneet, samoin rikosten tutkinta-ajat.