Viranomaisilla yllätysisku Tampereen takseihin: alle puolet moitteettomassa kunnossa – "Pienien puutteiden suuri määrä yllätti"

Taksiliikenteen valvonta osoitti paljon pieniä puutteita Tampereen seudulla, kun Sisä-Suomen poliisilaitos, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Verohallinto valvoivat yhdessä taksiliikennettä.

Perjantain valvonnan kohteena olivat kaikki asiakkaita kuljettavat taksit. Valvontaa suoritettiin Tampereella ja Pirkkalassa.

Valvontaan osallistui Sisä-Suomen poliisilaitoksen 8 poliisia liikennevalvonnasta, 6 talousrikostutkinnasta, 5 Verohallinnon verotarkastajaa ja 5 Traficomin asiantuntijaa.

Yhteisvalvonnassa tarkastettiin yhteensä 93 taksia, joista 42:ssa ei ollut mitään huomautettavaa.

Poliisin näkökulmasta keskeiset liikenneturvallisuuteen vaikuttavat asiat, kuten ajo-oikeus ja ajoneuvon kunto olivat kunnossa. Valvonnassa havaittiin vain yksi katsastamaton taksikäytössä ollut ajoneuvo. Taksinkuljettajan ajolupa ja asianmukainen taksiliikennelupa löytyivät yhtä lukuun ottamatta kaikilta.

– Pienien puutteiden suuri määrä sen sijaan yllätti, sanoo ylikonstaapeli Jouko Kilpi poliisi tieodotteessa.

Taksiliikenneluvan haltijan on vastattava ja huolehdittava muun muassa siitä, että taksiliikenteessä matkustajan nähtävillä ovat hintatiedot, luvanhaltijan nimi- ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi. Mainittujen tietojen esillä pitäminen on ollut yleisin havaittu puute myös aikaisemmin järjestetyissä taksiliikenteen valvontaiskuissa.

– Tämänkertainen taksivalvonta osoitti, että hinta- ja yhteystietojen asianmukaisessa esittämisessä asiakkaille on yhä parannettavaa. Kyse on pienistä, helposti korjattavissa olevista puutteista, joiden takia ei kannattaisi ottaa huomautuksia tai muita mahdollisia seuraamuksia. Toivoisimmekin taksiyrittäjien kiinnittävän tähän enemmän huomiota, sanoo Traficomin asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen tiedotteessa.

Sakkoja kirjoitettiin yhdelle taksinkuljettajalle ajoluvan puutteesta. Auton katsastuksen puutteesta annettiin yksi rikesakko. Yhdestä ajoneuvosta oli ajoneuvovero maksamatta. Kaikki kuljettajat puhallutettiin eikä päihtymyksiä todettu.

Taksiliikennettä säätelevä laki uudistui Suomessa 1.7.2018 ja sen seurauksena ala vapautui suuresta osasta säännöstelyä. Taksiliikenteen yhteisvalvonnat aloitettiin lain muuttumisen jälkeen. Valvonnassa yhdellä pysäytyksellä jokainen mukana oleva viranomaistaho tarkastaa samanaikaisesti omaan toimivaltaansa kuuluvat asiat.

Valvonnan aikana havaittiin kuitenkin seuraavia rikkeitä tai puutteita:

Luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä 46 kpl

Kuljettajan nimi ei ollut matkustajan nähtävillä 18 kpl

Hintatiedot eivät olleet helposti matkustajan havaittavissa 6 kpl

Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa taksinkuljettajan ajolupaa 1 kpl

Luvaton taksiliikenne 1 kpl

Kielitaidoton 1 kpl

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut